Konuyla ilgili Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi başkanı Ömer Okumuş, “Biz öğretmenlerin farklı statülerde çalışmasının yanlış olduğunu baştan itibaren savunuyoruz. Bu sebeple ücretli öğretmenlik, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının öğretmenlerin özlük hakları noktasında bir kayıp olduğuna inanıyoruz.” Diye konuştu.

“inşallah adaletsizlik son bulur”

Öğretmenlerin özlük hakları konusunda büyük sıkıntıların olduğunu dile getiren Okumuş, “Tüm öğretmenlerin kadrolu olması ve eşit statülerde çalışması gerekiyor. İnşallah bu düzenleme bir an önce hayata geçer ve adaletsizlik son bulur.” Şeklinde konuştu.

Kadrolu öğretmenleri sözleşmeli öğretmenlere karşı önyargısı olamaz…

Kadrolu öğretmenlerin sözleşmeli öğretmenlere karşı önyargısı olamayacağını da aktaran Başkan Ömer okumuş sözlerine şöyle devam etti: Ancak sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına karşı bir bakış söz konusu olabilir. Zira öğretmen, öğretmendir. Şu anda kadrolu öğretmen olanların bir bölümü geçmişte sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptılar. 3 yıl sözleşmeli öğretmenlik yapanlar dördüncü yılda zaten kadrolu öğretmen olarak göreve devam ediyorlar.” Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim