Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünün Pandemi sürecinde tiyatrolara destek olmak amacıyla başlatmış olduğu Fikri Mülkiyet Sisteminin Güçlendirilmesi ile Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlere İlişkin proje kapsamında “Tiyatro Oyunlarının Dijital Platformlarda Gösterilmesine” yönelik projeye Çatı Kuruluş olarak Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİB) başvuruda bulundu.

Bu kapsamda Ordu Oksijen Tiyatro KATİB çatısı altında R. Nurgül Çoluk’un 2002 yılında yazdığı ve KASAİD (Kadını güçlendirme derneği) 7.Geleneksel Kadın Oyunları yarışması Mansiyon ödüllü eseri “Kırılma Noktası ” adlı oyunla bu projenin içerisinde yer aldı.

Kırılma Noktası oyununda Ordu Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasin Akyüz yönetti. Emel İnce, R. Nurgül Çoluk, Kasım Uysal, Gökhan Uzunlar, Y. Seymen Kılıç oyuncu olarak, Onur Birgi Yönetmen Yardımcısı, Buğra Dede Işık-Müzik, Mehmet Hartamacı Dekor yapımında görev aldı.

Bu oyun sahnelerden değil de dijital ortamdan seyirciyle buluşacak. Böylece birçok tiyatronun oyununun arşivlenmesi sağlanmış olacaktır. Bu arşiv ile yıllar geçse de kayıtlara Kültür ve Turizm Bakanlığı sitesinden ulaşılmış olacak. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim