Programda ilk olarak bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, Ordu basının kamu hizmetleri aşamasında şehre büyük katkısı olduğunu belirterek, gazetecilere teşekkür ederken, Ordu’nun on yıl sonra Samsun ile rekabet edecek bir konuma geleceğini söyledi.

Toplumların demokratik olup olmadığı ifade özgürlüklerinin sınırlarıyla belirlenir. Biz de bunun için çaba sarf ediyoruz diyen Vali Yavuz, “ Ordu basını kamu hizmet ve yatırımlarını ve aynı zamanda Ordu vizyonunu geliştirmesi konusunda burada sizinle 3 yıldır çalışan biri olarak ciddi katkılarınız olduğunu görüyorum. Hepinize bu nedenle teşekkür ediyorum. Ordu olarak bizim iyi uygulamalara, bu iyi uygulamaların teşvik edilmesine son derece ihtiyacımız var. Dolayısıyla şehirlerin kendini değerli hissetmesi buna bağlıdır. Anketlere baktığımızda mutlu şehirler sıralamasında sıralamaya giren şehirlerin diğer şehirlere göre diğer göstergeler bakımından geride olduğunu görmemizde mümkündür. Dolayısıyla başta ulaşım, kamu hizmetine erişim noktasında eğer bir objektif kriterlere göre değerlendirme yapsanız Türkiye’de ve Dünya’da mutlu şehirler arasında sıralamaya giren şehirlerin bu algı vesilesiyle öne çıktığını görebiliriz. Dolayısıyla mutluluk da aslında öğrenilebilecek bir şeydir. Yani yaşanılabilecek bir şeydir. Toplumun iyi örneklerle buluşması lazım. Bizim iyiliği çoğaltmaya, güzelliği arttırmaya, gönül almaya ihtiyacımız var.” Dedi.

“GAZETECİLERE SAYGI DUYUYORUM”

Yavuz, “Bizim en büyük eksikliklerimizden bir tanesi biz herkese mesleğini nasıl iyi icra edebileceğini anlatıyoruz. Mesela Doktora nasıl iyi bir ameliyat yapacağını anlatmaya çalışıyoruz. Biz başkasının mesleğine saygı duymayı öğrenmeliyiz. Bizim her biri insanın yaptığı işinin değerli ve kıymetli olduğunu, bunun da bir emek ürünü olduğunu kabul etmeliyiz. Bu şekilde birçok sorunu çözebiliriz. Bunlar mutluluk ve toplumun geleceğiyle ilgili çok önemli. Bu nedenle gazetecilerin emeklerine saygı duyuyorum. Sizin hangi şartlarda gazeteyi çıkarttığınızı iyi biliyorum.” Diye konuştu.

“ORDU, SAMSUN İLE REKABET EDECEK KONUMA GELECEK”

Ordu’nun on yıl sonra Samsun ile rekabet edecek bir konuma geleceğini de ifade eden Vali Yavuz, “Bunun için Giresun ile işbirliğini artırmalı ve bir çok ortak proje hayata geçirmelidir. Her bir şehir kendi içinde değil birlikte projeler yürütmelidir. Havalimanı gibi. Bu nedenle Giresun bizim rakibimiz olarak değil ortağımız olarak görmeliyiz.” Şeklinde konuştu.

“ORDU EĞİTİMDE İLK ON BİRDE”

Vali Yavuz, son olarak ise şunları söyledi; “Ordu eğitim konusunda şuanda on ikinci sıraya kadar geldi. Gerek SBS, gerekse üniversite sınavlarında biz on birinci sıraya geldik. Ölçme Değerlendirme Merkezini kurduk. Valilik olarak kurduk. Böylece çocuklarımızın eksiğini tespit ederek nokta atışı yapıyoruz. Ordu eğitim şehrine dönüşecek ve potansiyel sahibi olacaktır. Çünkü ben Karadenizlilerin daha zeki ve çalışkan olduğunu düşünüyorum.”

BAŞKAN GÜLER: “ORDU BASINI GÜZEL NOKTALARA GELDİ”

Vali Seddar Yavuz’dan sonra bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’de, Ordu basını ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

Başkan Güler; “Ordu basını güzel noktalara geldi. Yeni dönemde güzel çalışmalarda yapacağız. Basın mensupları bizim gözümüz, kulağımız, beynimiz aynı zamanda da vicdanımızdır. Dolayısıyla burada ak ile kara arasında, doğru ile eğri arasında, dürüst ile yanlışlar arasında aynı zamanda bizim vicdanımız. O bakımdan yeni dönemden çok şeyler bekliyoruz. Biz aynı zamanda yaptığımız bütün çalışmaları gönülden geçen muhasebelerinde doğru ve yanlışında yapılmasını arzu ediyoruz. Dünya değişik bir döneme girdi. Özellikle internet ve sosyal medya bambaşka bir akım olarak eski ile yeni arasındaki farkı ortaya koyuyor. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ordu’yu birlikte örnek bir şehir yapabileceğimize inanıyorum.

Biz basını ailemizin en aktif gözlemcisi olarak görüyoruz. Aynı zamanda zihin terazisinde adil olarak bu çalışmaları tarttıklarını düşünüyorum.” Diye konuştu.

“ORDU BASININ İSİM YAPMASINI İSTİYORUM”

Ben Ordu basının yaşam kalitelerinin de çalışma ortamlarının da düzeltilmesini çok arzu ediyorum diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Güler, “ Bakanlık dönemimde basın için bir site kuralım isterdim. Nasıl ki Ankara’da, İstanbul’da basın siteleri var. Yaşam kaliteleri iyi olsun. Gazetecilerin daha iyi ortamı olsun. Bu noktada daha aktif bir Ordu basınının olmasını istiyorum. Hatta öyle düşünüyorum ki Türkiye’de İstanbul basını var. İl basınları yaygın değil ama Dünya’da bu tam tersi. Bende diyorum ki bir şey olduğu zaman Dünya’da ve Türkiye’de Ordu basını ne düşünüyor diye özel bir ilgi olsun. Ben Ordu’yu bu şekilde iş yapmasını arzu ediyorum. Bunu birlikte yaparız diye düşünüyorum. Ordu zengin bir şehir.” Dedi.

Başkan Güler’den sonra da gazeteci Atilla Şimşek’te bir konuşma yaparak 60 yıllık meslek hayatını anlattı.  Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim