Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde "Acil Servis Uyum Eğitimi" programı düzenlendi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığım organize ettiği eğitime, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Aygün, Ordu Devlet Hastanesinde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. İlhan Demir, Ünye Devlet Hastanesinde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Emre Şengün ve 112 Komuta Kontrol Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Özgür Eren eğitimci olarak katıldı.

Acil Servis Uyum Eğitiminin açılış konuşmasını yapan Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, an itibariyle Ordu’nun 18, yaş ve üstü nüfusta Türkiye’de üçüncü sırada ve yüzde 78,2 aşılama oranına sahip olduğunu belirterek, “Bu güzel bir durum. İnşallah bunu en üst seviyede aşılmayla nihayetlendireceğimizi ümit ediyorum.” dedi.


 

Bu eğitimin, Sağlık Müdürlüğü bünyesinde belki son zamanlarda ilk yapılan bir uyum eğitimi olduğunu belirten Kasapoğlu, Ordu’ya gelen hekimler için eğitimin hayırlı olacağını düşündüğünü kaydetti. Kasapoğlu buradaki hekimlerin, salgın sürecinde mezun olduğunu hatırlatarak, “En azından şu anda pratik öncesi tekrar teorik bilgileri hızlı bir şekilde hatırlatmak, sonra pratik anlamda hastanelerde hastalarla buluşmasını sağlamak, bu anlamda güzel bir eğitim olacağını düşünüyorum.” Diye konuştu.

UZMANLAR BİLGİLENDİRME YAPTI…

Acil servislerde karşılaşılabilecek en önemli konulardan oluşan uyum eğitiminde, hocalar, akademik sunumlar ve kendi tecrübeleri olan vaka örnekleriyle katkıda bulundular ve merak edilen konulara ilişkin bilgilendirme yaptılar.

İBRAHİM HOCANIN TESTİ POZİTİF ÇIKTI…

Acil servis uyum eğitiminde “Genel travmalı hastaya yaklaşım” konusunda bilgilendirmede bulunacak olan Fatsa Devlet Hastanesinde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. İbrahim Erdem Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle eğitime katılamadı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim