İçişleri eski bakanı İdris Naim Şahin Ordu’nun en vefalı siyasilerinden biri olarak biliniyor. Bulunduğu her makamın gücünü memleketine hizmet olarak dönüştürmeyi başarmış kamuoyunun takdirini ve sevgisini kazanmış biri O.  Eski bakan Şahin bugünlerde Ordu’nun en sıcak gündemi oldu. İdris Naim Şahin'in 3 yıl sonra aktif siyasete döneceği konuşuluyor.

2001'de Ak Parti'nin 71 kurucu ismi arasında yer alan Şahin, Ak Parti genel sekreterliği ve içişleri bakanlığı görevlerinde bulundu. 17-25 Aralık yolsuzluk iddialarından sonra Ak Parti’den istifa eden Şahin, Millet ve Adalet Partisi'ni kurdu. Ancak 2015'te partiyi kapattı. 2015 seçimlerinde MHP’nin milletvekili adaylığı teklifini kabul etmeyen Şahin'in bugünlerde belediye başkan adaylığı için ismi ön planda.

Siyasetin sert coğrafyası Ordu’da sosyal medya ve internet haber sitelerinde İdris Naim Şahin rüzgarı esti. Şahin’in İyi Parti, CHP ve Saadet Partisi ittifakı çatısı altında Ordu Büyükşehir Belediye başkan adaylığını açıklayacağı iddia edildi.

Aslında İdris Naim Şahin’in ilk kez adı geçmiyordu büyükşehir için… Geçtiğimiz ay İstanbul Maltepe’de düzenlenen ordu tanıtım günleri fuarında gördüğü ilgiyle dikkat çeken Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına hazırlandığı konuşulmuştu. Şahin görevden alındığı günden bugüne gözlerden uzak hayatına devam ettiği bilinirken son zamanlardaki aktif gezileri saha çalışmaları da iddiaları doğrular nitelikte.

Şahin’in adı önce MHP ile anıldı; hatta yoğun gündeme sessiz kalamayan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da “Şahin, MHP’den aday olmak isterse, Cemal Enginyurt ne düşünür? Başım üstüne derim. Muhteşem bir adaylık olur. Seve seve desteklerim” açıklamasını yapmıştı.

MHP ve Ak Parti’nin cumhur ittifakıyla rafa kalkan İdris Naim Şahin ismi şimdi diğer bir ittifakla anılıyor. CHP ve İyi Parti’den konuya dair resmi bir açıklama yok. Ancak Saadet Partisi il başkanı erkan temiz “zorunlu açıklama” başlığıyla bir yazı paylaştı. Saadet Partisi olarak İdris Naim Şahin’e 2014 yılında teklif götürdüklerini söyledi.

Temiz’in açıklamasında

“Eski İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin'e 2014 seçimlerinde bizzat OBB adaylığı teklif edilmiş, genel merkez nezdinde görüşmeler yapılmıştır. Ancak kendisi bu teklifi kabul etmemiştir. 2019 mahalli seçimlerine yönelik aynı şekilde kendisine adaylık teklifimiz söz konusudur. Ancak bu konu neticeye ulaşmış ve kesinleşmiş değildir.” ifadelerini kullandı.

Seçmen Ne Diyor?

Sokağın da gündeminde İdris Naim Şahin vardı. Aday olacağı söylentileriyle ciddi bir heyecan oluşturan İdris Naim Şahin’i destekleyen çok.

İdris Naim Şahin’in adaylığına sıcak bakmayanlar da var Ordu seçmeninde.

Öte yandan eski bakan Şahin’in 28 Kasım Çarşamba günü Ordu’ya geleceği ve adaylığıyla ilgili görüşmeler yapacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim