Uçakta 129 yolcu ve 6 mürettebat vardıSaat 14:00 sıralarında Ordu-Giresun üzerinde uçan uçağın iki motorunda arıza oluştu ve pilot acil iniş için Ordu Giresun Havalimanı kuleden izin istedi. Zaman o kadar kısaydı ki; pilot tüm çabasına rağmen uçağı kaza kırıma uğramaktan kurtaramadı. Uçak piste inemeden mendirek üzerine çakıldı.

129 yolcu 6 mürettebat ve yaklaşık 5 bin litre yakıt ile piste yetişemeyen uçağa Ordu Giresun havalimanı acil müdahale ekipleri tarafından kısa sürede ulaşıldı. Kurtarma ekiplerinin canı pahasına gösterdiği ivedi çalışma, mendirek üzerinde yanan uçaktaki yolcuları hayata bağladı.

Okuduğunuz bu haber Ordu Giresun Havalimanı’nda oluşabilecek herhangi bir kaza kırım ve yangın halinde yapılması gerekenlere ilişkin bir tatbikatın içeriğidir.

Muhteşem Tatbikat

DHMİ Ordu Giresun Havalimanı 2018 yılı Acil Durum ve Ateşli Yangın tatbikatı nefes kesen görüntülere sahne oldu. Tatbikat gerçeği aratmadı. Sosyal medyada paylaşılan tatbikat görüntüleri, izleyenleri önce dehşete düşürdü, sonra herkes rahat bir nefes aldı.

Ordu Giresun Havalimanı, bu tatbikat ile, her türlü olumsuzluğa karşı her an müdahale edebileceğini bir kere daha kanıtladı.

Editör: TE Bilişim