Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, işbaşı eğitim programı özel sektör işyerlerinde işverenlerin sigortalı çalışan sayılarına oranlayarak eleman verdiğimiz bir program. Elemanın ücretini de biz ödüyoruz. Hizmet sektöründe 3 ay, imalat sektöründe 6 ay olmak üzere her gün 89 lira 4 kuruş günlük ödeme yapıyoruz dedi.

“İŞE YERLEŞTİRME ORANIMIZ YÜZDE 70”

Bu programa yılbaşından bu yana 300 kişi katıldı diyen Müdür Kaymak, “ Geçen yıl 12 ayda bu programlara katılım 4 bini geçti. Her hafta Ünye, Fatsa ve Altınordu’da Cuma günü İşbaşı Eğitim Programı komisyonu toplanıyor. İşverenler bize diyor ki ben işbaşı eğitim programından şu kadar işçi alacağım. İşverenin 10 sigortalı çalışanı varsa 3 işçi alabilir. Sigortalı sayısı arttıkça tabi program kapsamında alabileceği işçi sayısı da artar. İşveren ve katılımcılar koşulları sağlıyorsa o işçiyi o işyerine veriyoruz. Bu programda işe yerleştirme oranı yüzde 70 civarında.” Diye konuştu.

 “BU YIL Kİ HEDEF 4 BİNİN ÜSTÜNDE”

Programın yüzde 50 istihdam garantili de olduğunu ifade eden Müdür Kaymak, “Bu yıl rekor bekliyoruz. Tekstilden umutluyum. Trabzon’da hedef 3 bin bizde 4 binin üstünde.” Şeklinde konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim