Torun, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan illere göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını değerlendirdi. Geçen haftaki tabloda 3. sırada olan Ordu’nun bu hafta Türkiye’nin ilk sırasına yükseldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Hiç mi içiniz sızlamıyor?”

“Ordu’da 194 olan vaka sayısı 228’e çıktı. Ülkeyi yönetenlere önce şunu söylemek isterim: Vatandaşı suçlayarak sorumluluktan kaçamazsınız. İktidar partisinin tıka basa dolu kongreleri, yeni vakalara davetiye çıkarıyor. 6 gün önce Ordu da yapılan il kongresi de ‘lebaleb’ dolu salonda yapıldı. Şimdi Sağlık Bakanı’na soruyoruz: Salgın tedbirlerini hiçe sayan bu kongrelerle ilgili söyleyecek tek sözünüz yok mu? İktidarın şov amaçlı kongrelerinin faturası millete çıkıyor. Hiç mi içiniz sızlamıyor?

“Bu utanç size yeter”

Sağlık yatırımlarında son sıralarda olan Ordu’yu vaka sayılarında birinci yapmanın utancı size yeter! İktidarın yaptığı bu kongrelerin vaka sayılarına etkisi araştırılmalı, millete hesap verilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sorunlu politikaların peşini asla bırakmayacağız.” *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim