Memur Sen Ordu Şubesi öncülüğünde Ordu’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla organize edilen “ORDU, VALİSİNİN YANINDA” etkinliği, CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na tepki niteliğinde bir havada gerçekleştirildi.  Memur-Sen Ordu İl Binası önünde gerçekleştirile etkinlikle, İmamoğlu’nun Ordu ziyaretleri sırasında Ordu Valisi ve polis teşkilatı için sarf ettiği sözler kınandı, kendisinin Ordu’dan, Karadeniz’den hatta tüm Türkiye’den özür dilemesi istenildi.

Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklaması gerçekleştiren Memur Sen Ordu İl Başkanı İsmail Çelenk, Havalimanı VIP hizmetinin belli kurallar çerçevesinde kullanıldığı ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun bu kurallara saygı göstermediği vurgulandı. İmamoğlu’nun havalimanında sarf ettiği hakaret içerikli sözlerin Ordu halkını derinden sarstığını söyleyen Çelenk, özür dilemenin bir erdemli davranış olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan basın açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na tepki, Ordu Valisi’nin yanında duruş niteliğindeki şu ifadelere yer verildi:

“5 Haziran Çarşamba günü Ordu Havalimanı’nda Ordu halkını ve sivil toplum kuruluşlarını, kamu görevlilerini derinden yaralayan ve asla tasvip edilemeyecek menfur bir olay cereyan etmiştir.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki zevatın havaalanı VİP salonunu kullanmak istemesi girişimleri üzerine havaalanında bulunan kamu görevlileri vazifelerini icra etmiş, yasal prosedürü kendileriyle paylaşmıştır. Bunu genelgeçer bir uygulama olarak görmekten imtina eden aday konuyu şahsileştirmiş, girdiği ruh hâliyle kamu görevlilerine ve Ordu Valisine hakaret etmiştir.

Tevazuyu ve sevgiyi dillerinden düşürmeyen, her daim halk ile birlikte olduğunu iddia eden ancak yasal olmayan bir ayrıcalığı kendisi ve yanındakiler için isteyen CHP İstanbul adayının maskesi düşmüş, nefret ve öfkesini Vali Sayın Seddar Yavuz ve görevli polislere ağıza alınmayacak hakaretlerle kusmuştur.

Sadece görevini yapan kamu görevlilerine yasal olmayan şahsi istek üzerinden hakaret edilmesi; devlete, kamuya ve yasal haklara bakış açısının en güzel göstergesidir. İnsanların tam manasıyla nasıl bir karaktere sahip oldukları, sadece böylesi durumlarda belli olur. Mezkûr aday da kendisini ve bu konulara verdiği değeri ortaya koymuş, daha önce ekranlara yansıyan makyaj dökülmüş, gerçekler ortaya çıkmıştır.

Valiye “it”, polise “haysiyetsizler, şerefsizler” diyecek kadar millet ve devlet terbiyesinden yoksun bu kişinin ahlak ve edep dışı tavrını şiddetle kınıyoruz. Bu çirkin olayın kamu görevlileri olarak bizleri ve Ordu halkını derinden sarstığını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Ordulular olarak, ilimize geldiği günden bu yana millete yaklaşımına ve hizmetlerine şahitlik ettiğimiz Valimize bu kadar küçük bir meseleden dolayı böylesine ağır hakaret edilmesi tüm Orduluların vicdanını yaralamıştır.

Bu nefret ve hakaret dilinin sahipleri bilmelidirler ki milletimiz, devletine saygı duymayan, milletine sadakat göstermeyen hiçbir kişi ya da gruba hiçbir zaman prim vermemiştir, bundan böyle de vermeyecektir.

Yaşanan bu çirkin hadise ile gerçek yüzünü kamuoyuna gösteren Ekrem İmamoğlu’nun sergilediği çirkinlikler, yaptığı hakaretler sebebiyle, başta Vali Seddar Yavuz olmak üzere, polis teşkilatından, Ordululardan ve milletimizden özür dilemesini bekliyoruz.”    *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim