Ordu’da gerçekleştirilen gıda denetimleri hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; "Bakanlığımızın en önemli görevlerinden bir tanesi de tüketicilerin güvenilir ve kaliteli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda ilimizde de gıda işletmelerine yönelik denetimlerimiz kesintisiz sürdürülmektedir. Özellikle şuan içerisinde bulunduğumuz Covid-19 salgını nedeniyle gıda denetimlerimiz daha da sıklaştırılmıştır" dedi.

2020 yılının ilk 6 ayında 7 bin 547 adet gıda denetiminin gerçekleştirildiğinin altını çizen Müdür Yılmaz; "İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda denetim ekiplerimiz tarafından 2020 yılının ilk 6 ayında 7 bin 547 adet denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla 268 adet numune alındı. Alınan numunelerin gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimlerde tespit edilen insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturan uygunsuzluklar nedeniyle 44 işletmeye idari para cezası uygulandı" ifadelerine yer verdi.

Gıda işletmelerine pandemi sürecinde alınması gereken tedbirleri bir kez daha hatırlatan Yılmaz; "Tüm gıda işletmelerinin Bakanlığımız tarafından belirlenen hijyen kurallarına uymaları, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, gıda işletmelerinin girişlerinde ve işletme içinde uygun yerlerde dezenfektan bulundurulması, maskesiz müşterilerin işletmeye alınmaması gerektiğini söyleyerek hem gıda işletmecisinin hem de tüketicilerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerinin gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son atamayla birlikte ilimize gıda denetimlerinde görev alabilecek gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veteriner hekim kadrolarında 21 personel atamasının gerçekleştirildiğini belirterek göreve başlayan bu arkadaşlarımızın en kısa zamanda gıda kontrolör kursuna alınacağını ve eğitimlerini tamamladıktan sonra denetim faaliyetlerine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Haber: Derya KARA

Editör: TE Bilişim