İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantina kararına ilişkin şu bilgilere yer verildi.

Ordu İli Aybastı İlçesi Armutlu Mahallesi'nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda Koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda Koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Aybastı İlçesi Armutlu Mahallesi Dereköy Küme Evleri mevkiinde 26.07.2020 tarihi saat 24.00'dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkii ile olan giriş çıkışların kapatılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.

Aybastı’nın Armutlu Mahallesi’nden önce Ordu genelinde beş mahallede daha karantina uygulaması devam ediyor. Bu mahalleler şunlar:

“Akkuş İlçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi, Altınordu ilçesine bağlı Orhaniye Mahallesinin bazı sokakları, Çatalpınar İlçesine bağlı Sayacatürk Mahallesi’nin İskenli bölgesi, Altınordu İlçesine bağlı Saraycık ve Topluca Mahallelerinin bazı yerleri, Gürgentepe İlçesine bağlı Kirazgüneyi Mahallesinin bazı cadde ve sokakları” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim