Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nusret Şahin, şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde kenevir yetiştiriciliğinin 26 Eylül 2016 tarihli ve 29842 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan "Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü Hakkında Yönetmelik" kapsamında yapıldığını, bu yönetmelik gereği izinli ve izinsiz kenevir yetiştiriciliğine dair yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esasların belirlendiğini ve izinli olarak yetiştiricilik yapılan Ordu’da aralarında olmak üzere 19 İlin bulunduğunu, kenevirin, lif ve tohum amaçlı ekilmesinin yanında esrarın ana maddesi olan (tetrahydrocannabinol) THC' ye sahip olması sebebiyle, narkotik bakımdan önemini koruduğundan izinsiz yetiştirmek isteyenlere karşı kolluk kuvvetleri ile beraber çalışmak önemli.”

İl Jandarma Komutanlığında görevli Jand. Ast. Kd. Bşç. Barış Kural da katılımcılara "Kaçak Kenevir ile Etkin Mücadele" konulu bir sunum yaptı.

Ayrıca İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan Tekniker Coşkun Öztürk ise "Kenevir yetiştiriciliği ve Kontrolü Hakkında Yönetmelik" esasları ve izinli kenevir yetiştirmek isteyen çiftçilere kenevir yetiştirmek istemeleri halinde ilçe müdürlüklerimizde kenevir yetiştiriciliğinde görevli teknik elemanlara yönelik "Kenevir Tarımı ve Morfolojisi" konusunda bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim