Muhtemel deprem riskine karşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Güler, "Altınordu ilçemizde yüzde 70, Ünye ilçemizde yüzde 60, Fatsa ilçemizde ise yüzde 50 civarında deprem riski taşıyan binalarımız bulunuyor. Bu konuda oluşturduğumuz güçlü ekip yoğun bir faaliyet içerisinde çalışmalarını sürdürüyor" açıklamasında bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, göreve geldiği günden bu yana deprem konusunu sık sık gündeme getirerek Ordu'nun muhtemel deprem riskine dikkat çekti. Özellikle Ordu'da 2000 yılından önce yapılan binaların varlığına değinen Başkan Güler, Altınordu ve Ünye ilçelerinin deprem riski taşıdığını belirtti. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu ekip tarafından yapılan çalışmaların devam ettiği de ifade edildi.

2 yıldan bu yana Ordu’da risk taşıyan birçok binanın tespit edildiğini, ekiplerce taramaların devam ettiğini de söyleyen Başkan Güler, “Yanlış uygulama yapılan binaları yıkıp, kentsel dönüşüme çevireceğiz” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK”

Başkan Güler açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Deprem çalışmalarımızı 11 ili etkileyen depremden önce zaten başlatmıştık. Ordu’nun 2000 yılından önce yapılan binaları var. Bunların içinde nervürlü demir kullanılmaması, değişik imar uygulamaları ile beraber maalesef Ordu’da bilhassa Altınordu ve Ünye’de bu noktada ciddi riskler taşımakta. Bununla ilgili bir daire kurduk. Deprem ve doğal afetler üzerine. Şimdi bu çalışmalar üzerinde çalışıyoruz. Ondan önce de biz 2 seneden bu yana binalarda kontrol çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kesik kolonlar, kirişler ve bunla ilgili yanlış uygulamaları tespit ediyoruz. Ekiplerimiz taramalarını sürdürüyorlar. Burada yanlış uygulama yapılan binaları yıkıp, kentsel dönüşüme çevireceğiz. Bu çalışma ile ilgili de çok güçlü bir ekibimiz var. Ordu’yu bu yönde de hazır hale getiriyoruz. Altınordu’da özellikle eski binaların oluşu yüzde 70 kadar sıkıntılı bir miktar var. Bu Ünye’de yüzde 60 civarında. Fatsa yüzde 50 civarında. Ama hepsinde de bu risk var. Önce bir farkındalık oluşturarak burayı yaşanılabilir bir hale getirmek için teknik arkadaşlarımız yoğun bir faaliyet gösteriyor.”

Editör: Ahmet Yıldız