Kestane balı hasadında açıklama yapan Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; "İlimizde çok sayıda arıcımız tarafından kestane balı üretimi yapılmaktadır. Sadece İkizce ilçemizde 28 üreticimiz kestane balı üretimi yapmaktadır ve şu anda üreticilerimiz ballarını hasat etmeye başladılar" ifadelerini kullandı.

SEZON VERİMLİ GEÇTİ…

Arıcıların oldukça güzel bir sezon geçirdiğini belirten Müdür Yılmaz; "Bölgede mevsim çok güzel geçti. Özellikle bir aylık dönemde bu bölgemizde yağış çok az oldu. Bölgede nektar akımı da oldukça güzeldi. Dolayısıyla arıcılarımız oldukça güzel ve verimli bir sezon geçirdiler" dedi.

"İkizce ilçesinde 28 arıcı yaklaşık 3 bin kovan arısıyla 20 ton civarında kestane balı üretimi yapmaktadır" diyerek sözlerine devam eden Müdür Yılmaz; "Kestane balı özellikle gurbetçiler tarafından yoğun olarak tercih ediliyor. Üretilen kestane balları değeri fiyatında alıcı bulabilmekte ve adeta yok satmaktadır" şeklinde konuştu.

Kestane balının kıvamının ve aromasının son derece güzel olduğunu vurgulayan Yılmaz, kestane balının markalaşmasına yönelik de çalışmalar yapılacağını söyledi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim