Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu (TAİF) tarafından Saliha Öztürk’e, Türkiye’de mobilya döşemecisi ustalık belgesi alan ilk kadın olması nedeniyle plaket verdi.

İlk olarak eşine yardımcı olmak için mobilya döşeme işine başlayan Saliha Öztürk, şimdi ise tek başına bir koltuk takımını sıfırdan dizayn eden 21 yıllık tecrübeli bir usta olarak atölyede çalışmalarını sürdürüyor.

42 yaşında ve üç çocuk annesi olan Saliha Öztürk, Yaklaşık 21 yıldır severek koltuk döşeme ustalığı yapıyor.

EŞİME YARIDM ETMEK İÇİN BU İŞE BAŞLADIM….

Kimse tutup da ben bir mobilya ustası olayım ya da ben oto yıkamacısı olayım de işe başlamaz diyen Saliha Öztürk, “Geçim derdine düşmüş vatandaşlar gibi bende eşime yardımcı olmak için bu işe başladım. Çocuklarıma daha iyi bir gelecek hazırlamak için başladım. Başarılı olduğumu gördüm ve yeniliklere kapıma açarak bu notalara kadar geldim.” Dedi.

İLK ÖNCE UFAK İŞLERLE BAŞLADIM VE USTA OLDUM….

Eşinin 36 yıldır mobilya döşeme ustalığı yaptığını ifade eden Saliha Öztürk, “Ben ona yardımcı olmak için bu işe başladım. Ufak işlerden başladım ve şimdi bir koltuk takımını yeniden dizayn ederek yapabiliyorum.” Diye konuştu.

 KADIN MÜŞTERİLERİMİZ BENİ GÖRÜNCE MUTLU OLUYORLAR…

Öztürk, “Bayan mobilya ustasıyla karşı karşıya gelince vatandaşlarımız şaşırıyor. Ama kadınlar özellikle beni gördüklerinde mutlu oluyorlar. Görüyorum ki bu işi hevesle yapmak istediklerini görüyorum. Müşteri diyaloğumuz kadın kadına daha iyi oluyor. Çünkü evi zaten kadınlar dizayn ediyor.” Şeklinde konuştu.

USTALIK BELGESİ ALDIM…

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu (TAİF) tarafından verilen plaket hakkında da açıklama yapan Öztürk, “Ben bu mesleği yapıyorum ama eşimle çalıştığımı için kalfalık ve ustalık belgesini hiç dikkate almamıştım. Sonra resmi bir teklif geldi. Döşemecilik ve ahşap üzerine bayanlara ders vermem istendi. O zaman baktım ne ustalık ne de kalfalık belgelerim yok. Bu belgeleri aldım. Daha sonra yaptığım araştırmada ise mobilya üzerine ustalık belgesi olan başka bir kadın yok. Ben ilkim ve TAİF tarafından plaket verdiler.”

TÜRKİYE’DE BU İŞİ YAPAN 7 KİŞİYİZ…

Öztürk, son olarak ise şunları söyledi: “Tek olmak güzel bir duygu ama ben plaketi bütün kadınların adına aldım. Türkiye’de sadece 7 tane döşeme yapan bayan var.  Bu bayan arkadaşların kimisi yeni dükkan açmış, kimisi eşiyle çalışıyor, kimisi orta aşamada sürdürüyor. Hepsiyle görüşüyorum.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim