Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde Altınordu Belediyesi’nin kovit-19 salgını döneminde yaptığı uygulamalar merkez ilçede vaka sayılarına olumlu etki yaptı. Altyapı ve rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra tüm imkanlarını Altınordu’da yaşayan vatandaşların sağlığı için seferber eden Altınordu Belediyesi gönüllerin belediyesi oldu.

Altınordu belediyesi’nden pandemi döneminde altın önlemler

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kovit-19 salgını döneminde ‘Temiz Şehir Altınordu’ Parolası ile 7/24 mesai veriyor.  Temizlik İşleri ekipleri pandemi döneminde şehrin tüm cadde, sokak ve parklarında yıkama yaparak, konteynerlerin dezenfektesi ve vakumlu süpürge aracıyla da dar sokakları süpürerek, camiler, kahvehaneler, çay ocakları, berber ve kuaförler, kamu kurumlarından okullar başta olmak üzere vatandaşların temas ettiği her yeri dezenfekte ediyor.  Altınordu Belediyesi ekiplerine zabıta ekipleri de kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan kararların uygulanması amacıyla restoran, kıraathane, kafe ve çay ocaklarında yürüttüğü denetimlere aralıksız devam ederek olası salgın vakalarına geçit vermiyor. Şehrin genelinde yol kenarlarında ve kaldırımlarda yaya geçişini engelleyen ve görüntü kirliliği yapan yabani otları da belirli aralıklarla temizleyen ekipler şehri adına yakışır bir yer haline getiriyor.

Paylaşmanın ve bereketin şehri altınordu

Altınordu Belediyesi pandemi döneminde ‘iyilik paylaştıkça çoğalır” sloganı ile ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolileri, hijyen malzemeleri ve maske dağıtarak devletin ve belediyenin ilçe halkının yanında olduğunu hissettiriyor. Belediye tarafından bazı bölgelere koyulan ‘Komşuluk Hakkı Noktaları” ile da imkanı olanlar ihtiyacı olanlar için ekmek ve gıda maddeleri koyarak bu zor günlerde güzel bir yardımlaşma örneğine vesile oluyor. Altınordu’da yapılan bu çalışma paylaşmanın ve bereketin şehri olarak arşivlerdeki yerini alıyor.

ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKTI

Altınordu Belediyesi Pandemi döneminde yaptığı en önemli çalışmalardan bir tanesi de üretici köylülere sahip çıkması oldu. Salgın nedeniyle ürettiği ürünleri satıcıyla buluşturamayan köylü vatandaşların imdadına da Altınordu Belediyesi yetişti. Üreticilerin ürünlerini satın alan Altınordu Belediyesi üreten köylüye ekonomik anlamda sahip çıkarak, hem üreticiyi korumuş hem de yerli üretime destek vermiş oldu.

Can dostlar da unutulmadı

Altınordu Belediyesi Kovit-19 pandemi döneminde ilçe halkının yanı sıra can dostları da unutmuyor.  Sokağa çıkma yasağı ile işyerlerinin kapanması can dostların gıdasız kalmasına neden olacaktı ki her zaman olduğu gibi sokak canlarına sahip çıkan Altınordu Belediyesi “sokak canları bize emanet” diyerek görevlendirdiği ekiplerle onları aç ve susuz bırakmıyor.  Sevgi ve merhamet şehri Altınordu’da belediyenin almış olduğu önlemlerle vatandaşlar kadar can dostlar da pandemi döneminin olumsuzluklarını hissetmiyor.

Maske toplama kutuları ile çevre korunUYOR

Çevreye de duyarlı Altınordu Belediyesi kullanılan maskelerin gelişigüzel sokağa atılarak toplum sağlığını tehdit etmemesi için Altınordu’nun birçok noktasına ‘maske toplama kutuları’ yerleştirdi. Maske toplama kutularının periyodik olarak boşaltılıp dezenfekte edilmesi Altınordu Belediyesi’nin çevre ve insan sağlığına verdiği önemi gözler önüne seriyor.

Fen işleri ile park ve bahçeler müdürlüğü’nde yoğun mesai

Altınordu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de salgın döneminde boş durmuyor. Ekipler asfalt, reglaj, yağmur suyu hattı yenileme, yol bakım onarımı, yeni yol açma, heyelan temizleme, bordür ve deforme olan asfalt yollarda yama çalışmalarını şehrin genelinde kesintisiz sürdürüyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de şehirde bulunan park, bahçe ve yeşil alanlarındaki  çalışmalarına 7/24 devam ediyor. Ekipler bu kapsamda çim biçme ve genel temizlik çalışmaları yaparken okul bahçelerinde bulunan futbol ve basketbol sahalarında da bakım onarımı ve boyama çalışması gerçekleştirerek hem çocukların hem gençlerin hem de ailelerinin takdirini kazanıyor.

NEFES ALAN MEKANLAR YARATILIYOR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları bunlarla da sınırlı kalmıyor. Ekipler Altınordu’da nefes alan mekanları yeşil alanları ağaçlandırmaya devam ediyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler mavi ve yeşilin her tonunun buluştuğu Altınordu’yu güçlü alt yapısı ve üst yapısı, park bahçe ve yeşil alanlarıyla daha yaşanabilir, şehirlerle yarışan insana ve çevreye saygılı model ve marka bir şehir haline getirmek için canla başla çalışmaya devam ediyor. Ekipler şehrin çeşitli noktalarında fidan dikimini sürdürerek nefes alan mekanlar yaratmaya devam ediyor.

Babalar çifte mutluluk yaşadı

21 Haziran Pazar günü kutlanan ‘Babalar Günü’nde ilk kez baba olanlar Altınordu belediye Başkanı Aşkın Tören’in sürpriziyle çifte mutluluk yaşadı.

Babalar Günü’nde ilk kez baba olmanın mutluluk ve heyecanını yaşayanlara ilk tebrik ve ilk süpriz Başkan Aşkın Tören'den geldi. Babalar Günü’nün kutlandığı gün Altınordu’da bulunan hastanelerde evlatlarını kucaklarına alarak ilk defa baba olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşayan ve eşleri doğumda olan babalar Başkan Aşkın Tören'in talimatı doğrultusunda Başkan Yardımcısı Ahmet Akyurt ve belediye görevlilerince ziyaret edildi.
Ziyarette Başkan Aşkın Tören'in tebriklerini ve göz aydınlığı dileklerini babalara ileten Başkan Yardımcısı Akyurt, ailelere belediye tarafından hazırlanan ‘Altınordu Belediyesi Yeni Doğan Bebek Paketi’ni hediye ederek Babalar gününü kutladı.

ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN BABALARA ANLAMLI JEST

Altınordu Belediyesi Babalar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikle bir ilke daha imza attı. Etkinlikle şehit, gazi, doktor, öğretmen, sanatçı, sporcu, balıkçı, işçi, çiftçi, engelli ve çeşitli meslek kollarından şehrin önemli isimlerinin de aralarında bulunduğu babalar evlerinde ziyaret edilerek çeşitli hediyelerle Babalar Günü kutladı.

Altınordu belediyesi pandemi döneminde tam not aldı

Belediyenin tüm imkanlarını vatandaşları, can dostlar ve çevre için seferber eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören pandemi döneminde tam not aldı. Başkan Aşkın Tören, “'İnsana hizmet ve hürmet eden belediyecilik' anlayışı ve her can bize emanet bilinciyle tüm çalışmalarının merkezine insanı alan Altınordu Belediyemiz şehirde bulunan herkese Altınordulu olmanın ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşatabilmek adına hayatın her anını güzelleştiren dokunuşlar yapmaya devam ediyor, devam edecek” dedi.

Başkan Tören; “Altınorduluları her koşulda yalnız bırakmamak adına canla başla çalışan Altınordu Belediyemiz ve tüm ekibimiz ilçe halkımızın sevinçli ve hüzünlü anlarında daima yanlarında yer alıyor. Bir taraftan standardı yüksek konforlu modern daha yaşanabilir, marka ve model bir şehir için alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Altınordu Belediyemiz diğer taraftan sosyal ve kültürel etkinliklerle de bir arada yaşama istek ve bilincini güçlendirecek çalışmalara imza atıyor” dedi. *Haber: Muzaffer ŞENSOY



 

Editör: TE Bilişim