Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, 2019-2020 eğitim öğretim yılı 1. kanaat döneminin istatistiki verilerle değerlendirilmesi ve 2. kanaat döneminde yürütülecek çalışmaların planlaması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

2019-2020 eğitim öğretim yılına yönelik planlanan eğitim öğretim faaliyetlerinin ile ilgili olarak genel değerlendirmede bulunan Ordu Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, ortaöğretime geçiş sistemi, etkin okul planı, ölçme ve değerlendirme merkezi ve e-sınav merkezinde yapılan çalışmalar, ortak sınav planı, tasarım beceri atölyeleri, yürütülen projeler, inşaat ve yatırımlar ile ilgili konularda da görüş alışverişinde bulundu.

Müdür Baş, ilçedeki eğitim ve öğretim ile ilgili beklentilerini dile getirirken, "Okullarımızda öğretimin yanı sıra çocuklarımıza vereceğimiz eğitimde son derece önemlidir. Yarınlarımızın teminatı olan öğrencilerimizin bilimsel, ahlaki ve manevi yönden gelişimlerine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı gerçekleştirmek için çalışmaya devam etmeliyiz. Bu bağlamda bir ekip ruhuyla çalışıp, amaca ulaşmak adına her türlü fedakârlığı yapmamız gerekir." dedi.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, sorumlu oldukları birimlerle ilgili bilgilendirmede ve değerlendirmede bulundular. Yapılması gereken iş ve işlemlerle ilgili bilgi verirken, İlçe Millî Eğitim Müdürlerinin de talep ve önerileri alınarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca; toplantıda ilçelerde öğretmen ihtiyacı, okulların akıllı tahta kullanım durumu, okullarda bulunan kütüphanelerin daha etkin ve verimli kullanılması Okul Eylem Planlarının hazırlanmasında ve uygulanmasında dikkat edilecek hususlar, Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantılarında gündeme alınması gereken hususlar, Ordu ÖNEM Projesi raporunun değerlendirilmesi, 2019-2020 eğitim öğretim yılı Toplum Yararına Programı (TYP) işlemleri, Proje çalışmalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, İstatistiki bilgilerin toplanması, güncellenmesi ve paylaşılması konularına değinildi.

Editör: TE Bilişim