Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanlığı tarafından 15 günde bir gerçekleşen halk günü toplantısı gerçekleşti. Toplantıya MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP MYK Üyesi Murat Kotra, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Ordu’nun gündemine dair açıklamalarda bulunan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt,  MHP olarak 24 Haziran seçimlerinden sonra bir gün dahi tatil yapmayarak yollardayız. Halkımıza söz verdik. Ordu sevdamızdır, Türkiye sevdamızdır ve bunun için mücadele edeceğiz. Bu nedenle Ordu’nun sorunlarını çözüm bulmak için mücadele ettik diye konuştu.

“BELDE EVLERİNE İZNİ KİM VERDİ”

Belde evlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Enginyurt, “Ordu belde evleri yıkıldı. Burayla ilgili bir buçuk yıl önce TBMM’de Kültür Bakanlığı bütçe görüşmelerinde daha bu binalar yapılmadan tek kazma vurulmadan dedik ki Türkiye’nin altın koyuna en önemli kıyısına bu binaları yapmak doğa katliamıdır dedik. Bu binalar buraya yapılmasın dedik. Bu inşaat durdurulsun dedik. Maalesef sesimizi o gün duymayanlar, bir buçuk yıldır binanın 13 kata kadar çıkmasına müsaade edenler hatta vatandaşa daireleri satıp parasını alanlar bugün belde evlerini yıkarken biz yine diyoruz ki bu Ordu Büyükşehir Belediyesinin hesap vermesi gereken durumdur. İzni kim verdi. Kıyı niye katledildi. Buraya nasıl böyle bir müsaade verildi sorumlular hesap vermelidir. Sayın Cumhurbaşkanımız burayı yıkma kararı almış ve yıkılmalı demişse ve belediye de burayı yıkıyorsa o zaman bizden özür dilemeliler. 150 bin imza toplayan Ordululardan özür dilemeliler. İmza verenler arasında biz de varız.” Şeklinde konuştu.

 “ORDU’DA HASTANE İHTİYACI BÜYÜK BİR SORUN”

Hastanenin zorunlu ihtiyaç olduğunu da ifade eden Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ordu Büyük Devlet hastanesi 4 yıldır ha yapıldı, ha yapılıyor deniliyor. Ama ortada bir şey yok. Ordulular bunu hak etmiyor. Ordu’da bulunan iki hastane şuan yetersiz kalıyor. Araştırma hastanesi ve Devlet hastanesi güzel hizmet veriyor ve takdir ediyorum ama hastane yetersiz. Ordu’nun hastaneye ihtiyacı var. Biz hastane istiyoruz. Nereye olursa olsun Ordu biran önce Şehir Hastanesine kavuşmalıdır.”

“FINDIK KONUSUNDA CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Fındık meselesinde hükümete teşekkür eden Enginyurt, “Fındık bugün 20 TL bandında satılmaktadır. Biz bundan dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah seneye de Sayın Cumhurbaşkanımız fındığımıza sahip çıkacaktır. Buna inanıyoruz.” Diye konuştu.

“HDP KAPATILMALI”

Enginyurt, son olarak ise HDP milletvekilinin arabasında PKK üyelerinin yakalamasına sert tepki göstererek, “HDP kapatılmalı ve hesap sorulmalıdır. HDP, PKK’nın meclis uzantısıdır.” Dedi.

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “MHP Ordu İl Başkanlığı olarak 15 günde bir gerçekleştirdiğimiz halkla buluşma toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Biz ilçelerde de muhtarlarla buluşma toplantısı yaparak halkımızın sorunlarını dinleyerek Sayın Vekilimiz Cemal Enginyurt, bu sorunları mecliste gündeme getiriyor.  MHP olarak 24 Haziran’da söz verdik. Ordu halkının nerede bir sorunu varsa gündeme getirerek çözülmesi için çalıştık. Bazıları bunu muhalefetlik yapılıyor olarak değerlendirdi. Biz halka gidiyoruz ve sorunları dosya olarak vekilimize ileterek sorunların çözülmesine çalışıyoruz.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim