Ordu Giresun Havalimanı’nın açılmasının ardından Ordu’nun göz bebeği konumuna gelen ilçede görevi bir de sevilen genç belediye başkanı devralması ilçede büyük değişimlerin yaşanmasına neden oldu. Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin önderliğinde ilçede bazı engellemelere ve kıt imkânlara rağmen aldığı desteklerle yoğun bir çalışma temposu sergileyen Gülyalı Belediyesi, şimdiden Ordu ve Türkiye’de dikkat çeken belediyeler arasında yerini aldı.

CHP’Lİ BELEDİYELERDEN GÜLYALI’YA HİBE ARAÇ DESTEĞİ

CHP’li Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, bütçe, para yok diyerek bir kenarda oturup beklemek yerine CHP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek hem desteklerini alıyor, hem de bu ziyaretlerde belediyenin araç parkına hibe araçlar katıyor. Gelecek vaat eden başkan Ulaş Tepe son ziyaretleri ile  Gülyalı Belediyesi’nin bünyesine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu’ndan bir adet ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  Vahap Seçer’den  iki adet olmak üzere Gülyalı Belediyesi’ne 3 hibe araç kattı.

SALGIN DÖNEMİNDE ÖRNEK UYGULAMALAR

İlçede dezenfeksiyon çalışmalarına ağırlık vererek kovid-19 salgını döneminde vatandaşları mağdur etmeyen Gülyalı Belediyesi, Başkan Tepe önderliğinde uygulamaya koyduğu destek paketleriyle de Ordu kamuoyunun takdirini topluyor. Ordu’da bir ilki gerçekleştirerek esnafa destek olabilecek ekonomi paketini kamuoyuyla paylaşan Gülyalı Belediyesi, kiracısı konumundaki esnafın 3 aylık kiralarını 1 yıl öteledi ve uzun vadede ödemeyi planladığı küçük esnafa olan borcun tamamını 1 Nisan 2020 tarihi itibarıyla ödeyerek piyasaya adeta can suyu verdi.  Minibüsçülere ve taksicilere yakıt desteğinin yanında ilçe ekonomisinin bel kemiği durumundaki balıkçılara da gıda desteğinde bulunan Başkan Tepe, emekçi sağlık çalışanları için de ücretsiz misafirhane hizmeti veriyor.

HEDEF: SORUNLARINDAN ARINDIRILMIŞ BİR GÜLYALI

Gülyalı Belediyesi, 2020 yatırım programı kapsamında yürüttüğü saha çalışmalarına salgının oluşturduğu tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen devam ediyor. Başkan Ulaş Tepe’nin talimatlarıyla 13 mahallede etkin bir saha çalışması yürüten ekipler, ulaşımla ilgili sorunları birer birer ortadan kaldırıyor. Planlı bir şekilde gerçekleştirilen beton yol çalışmalarının yanı sıra, yol düzenleme ve parke çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

YATIRIMCILARIN DİKKATİ GÜLYALI’YA ÇEKİLDİ

Uzun yıllardır şehir merkezine olan yakınlığı dolayısıyla dezavantaj yaşayan Gülyalı ilçesi, özellikle Turnasuyu Mahallesi’nde gerçekleştirilen yatırımlarla Ordu’nun gözbebeği hâline gelmeye başladı. İlçeye doğalgazın getirilmesi konusunda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının 2022 yatırım programına dahil ettiği Gülyalı, her geçen gün yatırım için daha cazibeli bir konuma yerleşiyor. Turnasuyu Mahallesi’nin hem deniz hem doğa turizmine uygun bir yapısının olduğunun altını çizen Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Turnasuyu Vadisi için açıkladığımız ve çalışmalarını bizzat sürdürdüğümüz Turnasuyu Yaşam Vadisi projesi doğa turizminin uğrak noktası olacak. Yalı mevkii, uzun kumsallara sahip bir yapıya sahip. Burada butik otel işletmeciliğine yönelik özel bir yatırımın çalışmaları başlayacak. Ayrıca bizim de çalışmasını yürüttüğümüz bir noktada karavan park alanı ve günübirlik konaklama imkânı bulunacak bir proje var. Üniversitenin hemen yakınında park alanı olarak belirlenmiş alanda öğrenci dostu bir Ünipark oluşturmayla ilgili de ilerleyen süreçlerde adımlar atabiliriz. Yakın zamanda ilçemizi daha güzel gelişmeler bekliyor” dedi.

İlçenin gelişim potansiyelinin farkında olarak çalışmalara ağırlık kazandırdıklarını ifade eden Başkan Ulaş Tepe, “Özellikle Turnasuyu Mahallemiz açıkladığımız projeler ve yürüttüğümüz altyapı çalışmalarıyla yatırımcıların gözbebeği hâline gelmeye başladı. Büyük bir çoğunluğu fındık bahçeleriyle örtülü olan alanlarda kırım gerçekleştirdik ve imara uygun bir şekilde yol açma çalışmalarına başladık. 2019 yılı fındık hasadından sonra başladığımız planlı çalışmalarda önemli bir yol kat ettik. Bu alanlarda yol açma ve altyapı çalışmaları kendi imkânlarımız ve Büyükşehir Belediyemizce birçok noktada devam ettiriliyor. Çalışma yürütülen noktalara yatırımcılar tarafından talepler gelmeye başladı. Özellikle üniversite öğrencilerine yönelik 1+1 ve 2+1 konsepte sahip yapılar yükselmeye devam ediyor. Önümüzdeki süreçte yatırımların ardı arkasının kesilmeyeceğini düşünüyoruz” dedi. *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim