‘İnsana Hizmet ve Hürmet Eden Belediyecilik’ anlayışıyla hizmetlerinin merkezine insanı alan Altınordu Belediyesi klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra insana ve şehre dokunan sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veriyor. Bu bağlamda şehirde birçok projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Altınordu Belediyesi Down sendromlu gençlerin topluma ve çalışma hayatına entegrasyonunu hızlandıracak, onların farklılığını toplumsal farkındalığa dönüştürecek ‘52+1 Down Menekşe Kafe’ projesinde çalışmalarını tamamladı.

BAŞKAN TÖREN: “DOWN SENDROMLU GENÇLERİMİZİN FARKLILIĞINI FARKINDALIĞA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Altınordu’daki herkesin eşit fırsatlara sahip olması için çalıştıklarını aktaran Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, bu kapsamda hayata geçirilen ve odağında Down sendromlu gençlerin yer aldığı ‘52+1 Down Menekşe Kafe’de çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Pandemi süreci dolayısıyla kafenin açılış sürecinin ileri bir tarihe ertelendiğini ifade eden Başkan Tören; “Güçlü, çağdaş, müreffeh ve geleceğe sağlam adımlarla yürüyen ‘Vizyonu Dünya Kenti Altınordu’ hedefi ile şehrimizdeki vatandaşlarımızın eşit fırsatlarda yaşamasını sağlayabilmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarımızla engelli, şehit yakınları ve gazilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için önemli çalışmaları hayata geçirdik. Öte yandan Altınordu Belediyesi Hizmet Binası altında bulanan iş merkezinde 200 metrekarelik bir alanda Down sendromlu gençlerimizin diğer gençlerle birlikte çalışacağı, onların farklılığını toplumsal farkındalığa dönüştürecek olan ‘52+1 Down Menekşe Kafe’de çalışmalarımızı tamamladık. Yarınlarımız olan çocuklarımızı, gençlerimizi yürekten seviyor, onlara hizmet etmekten gurur duyuyorum. Ayrıca bir Belediye Başkanı ve onların bir abisi bir arkadaşı olmaktan da büyük keyif alıyorum.” dedi.

Pandemi nedeniyle zorunlu olarak açılışı ertelediklerini ifade eden Başkan Tören, “Pandemi süreci dolayısıyla açılışını ertelemek zorunda kaldığımız projemizin hayata geçmesi ile Altınordu başta olmak üzere ülke genelinde toplumsal bir farkındalık oluşturacağız. Kafe ile Down sendromlu gençlerin kendi yeteneklerini keşfederek özgüvenlerinin gelişmesine, sosyal hayatın ve çalışma hayatının içinde yer almalarına ve ekonomik olarak özgür olmalarına katkıda bulunacağız. Öte yandan proje kapsamında Altınordu Belediyesi tarafından Down sendromlu gençlere rehberlik hizmeti de vereceğiz. Alınan rehberlik eğitimi ile gençlerin iletişim ve mesleki becerilerini artırarak güçlü, özgüvenli ve cesaretli olmalarını sağlamış olacağız” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim