F.Meltem Naz YILMAZ / YENİDÖNEM

  • “Bizim Sert Zeminlere İhtiyacımız Var”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın bu soruya yanıtı oldukça ilginçti. Başkan Yılmaz, Ordu’nun yeşil alan ihtiyacı olmadığını söyledi. Üstüne;  daha çok beton yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Başkan Yılmaz: “Ordu coğrafi bütünlüğü itibariyle yüzde 89’u yeşil olan bir yer. Yeşil sorunu olmayan bir iliz biz. Bizim ağaç dışı alanlara, sert zeminlere düzgün alanlara ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

  • “Basiretli Tüccar Gibi Çalışmak”

Durugöl’deki alanla ilgili de konuşan Başkan Yılmaz, bu alanın yeşil alan olmadığını, belediyenin de para kazanması gerektiğini belirtti. İlginç bir de benzetme yaptı. Belediye basiretli tüccar gibi çalışmalı diyerek…Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Durugöl yeşil alan değil, burası devletin de değil.72 tane özel mülkiyet sahibi vatandaşın spor alanı bu alan. Nihayetinde biz burayı aldık. Almışken para kazanmam lazım. 48 Milyon liraya 6 ay takip etmek suretiyle aldık biz burayı. Şunu da söyleyeyim. Yatırımcı burayı alırken buradan para kazanması lazım. Göz göre göre zarar mı edecek. Ve söylüyorum, basiretli tüccar gibi düşünmek lazım. “Durugöl’deki 72 dönümlük alanın özel proje alanı olduğunu üstüne basa basa tekarladı Başkan Yılmaz ve “Yer kimin kardeşim. Satılan yer kimin, özel mülkiyet. Buraya isteyen konut, isteyen ticari işletme yapabilir” dedi.

  • “Talep Edilseydi…”

Bu satış, en çok alanın eski sahiplerini düşündürdü. Yani özel proje alanı olarak imara açılan bu bölge kendilerinden spor alanı olarak 48 milyona alındı, özel proje alanı olarak 107 milyona satıldı. İddia bu ama Başkan Yılmaz’ın “Talep edilseydi yine orası özel proje alanı olarak geçecekti” yanıtı kafa karıştırdı.

  • “Peki Neden?”

Peki neden Durugöl’deki bu alan yerli bir konsorsiyum oluşturularak verilmek yerine, Türkiye’de isim yapmış ünlü bir inşaat firmasına satıldı? Bu alanın kazancı, hem şehrin ekonomisine hem de istihdamına neden katkı sağlayacak şekilde verilmedi?  Bu konu da tartışılıyor. Yani Ordu’da bu alanı özel proje alanı olarak değerlendirebilecek hiç firma ve ya firmalar yok muydu? Şehrin en gözde noktalarından biri ticari ya da farklı amaçlarla imara açılmışken, buradan elde edilecek kazanç şehre kazandırılamaz mıydı?

Editör: TE Bilişim