OTSO binasında düzenlenen törende, ilk 500’e giren 3, ikinci 500’e giren 3 Ordulu firma ile 40 yılı aşkın süredir oda üyesi olan firma yöneticilerine teşekkür plaketi sunuldu.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Tuncay Sonel, işadamlarının her daim yanlarında olduklarını belirterek, kendilerine istihdama katkı sundukları için teşekkür etti.

Ordu’nun, 19 ilçesiyle, değerleriyle, yurtiçinde, yurtdışında bulunan Ordulular, siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve akademi dünyası ile kocaman bir aile olduğunu hatırlatarak sözlerine devam eden Vali Tuncay Sonel, bu potansiyelin çok iyi değerlendirildiği takdirde Ordu’da yapılan çalışmaların daha iyi noktalara geleceğini ifade etti.

Vali Sonel, “Bize her türlü desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımız var, değerli bakanlarımız var. Bizim hedef koymamız lazım. Hedefe ulaşmamız için Ankara her türlü desteği veriyor. Biz, sizlerin yanınızdayız. Her daim de yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığımıza, iş dünyamıza, emeği geçenlere ben şükranlarımı sunuyorum. Allah işinizi, aşınızı bol eylesin. Sizler iyi olun ki, yöre insanımıza istihdam olsun, iş olsun, aş olsun. Allah hepinizden razı olsun. Gelin önümüze bakalım, hedeflerimizi yüksek tutalım. Yapılanın üzerine daha da artarak daha hızlı gidelim” diye konuştu.

Törende İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk’te söz alarak, “Ordu’nun istihdamına ve büyümesine katkısı olan işverenlerimizin başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

İŞKUR Genel Müdürlüğü olarak Ordu’ya 310 Milyon TL’lik bir destek sağladıklarını ifade eden Aktürk, pandemi döneminde Ordu’da 3.049 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

Gerçekleşen programda, ilk 500 ve ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girmiş firmaların bizlerin onuru olduğunu vurgulayan OTSO Başkanı Servet Şahin; “ İlk 500 ve ikinci 500 arasına giren üyelerimiz bizlerin gururu oldu. Geride bıraktığımız yıllarda yaşanan koronavirüs süreci ve dış kaynaklı ekonomik dalgalanmalar sektörü olumsuz etkiledi. Buna rağmen Ordumuzun tanınması, ekonomik anlamda güçlenmesi, istihdama katkı sağlanması ve geleceğe emin adımlarla ilerlemesi adına bu sanayi kuruluşlarımızın listeye girmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Temennimiz odur ki, önümüzdeki yıllarda daha fazla üye firmamız bu listelerde yer bulsun. OTSO olarak sanayi kuruluşlarımızın her zaman yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile şahsım, Yönetim Kurulum ve çalışma arkadaşlarım adına, İSO tarafından açıklanan 2020 sanayi kuruluşları listesine adını yazdıran üye firmalarımızı ve ilimiz ekonomisine ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan sanayi kuruluşlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

40 yılı aşkın süredir ticaret hayatını devam ettiren üyelerini onurlandırmak istediklerini vurgulayan Şahin; “Son bir buçuk yıldır ülkemizde ve dünyada koronavirüsden firmalarımız bir takım sıkıntılar yaşadı. Ancak ülke olarak en iyi şekilde üstesinden gelmeyi başardık. Bizlerde Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak firmalarımızın bu süreçte yaşamış oldukları sıkıntıları üst makamlara taşıdık ve taşımaya devam ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreci de en iyi şekilde atlatacağız.  40 yılı aşkın odamız üyesi olan birçok firmamız var, bundan sonraki süreçte her bir firmamıza ayrı ayrı teşekkürlerimizi iletmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle 40 yılı aşkın süredir odamız üyesi olan firmalarımıza ve tüm üye firmalarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım” diye ifade etti.

Törende 2020 yılında ilk 500 ve ikinci 500 sanayi kuruluşu arasına giren güzide firmalarımıza ve 40 yılı aşkın süredir odamız üyesi firmalara teşekkür plaketi vermek için bir araya geldiklerini hatırlatan OTSO Meclis Başkanı Levent Yıldırım; “Aramızda çok değerli misafirlerimiz var, ben şahsım ve meclisim adına şimdiden hepinize teşekkür ediyorum diyerek toplantıyı açtı.

Daha sonra, Ordu'da İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat Anonim Şirketi’ne, Poyraz Poyraz Fındık Entegre Sanayi Anonim Şirketi’ne, Şenocak Gıda Fındık Entegre Turizm Nakliye İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ve  ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan, Gürsoy Tarımsal Ürünler Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne, Çamsan Ordu Ağaç Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne, Altaş Yağ Su ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne plaketlerini takdim edildi.

Öte yandan 40 yılı aşkın süredir ticaret hayatını devam ettiren oda üyeleri, Mersan Suni ve Tabii Mermer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne, Muzaffer Karaman/Arzum Tekstil’e, Necati İnce’ye, Gürsan İnşaat Nakliyat İç ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi’ne, Oto Volkan Kollektif Şirketi/Orhan-Hüseyin Bayraktar’a, Özkan İstanbul Kuyumculuk Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi’ne, Özşahin Davut Şahin Kaan Şahin Kollektif Şirketi’ne, Selami Demir’e, Sınırlı Sorumlu Gülpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne, Şekerbank Türk Anonim Şirketi Ordu Şubesi’ne, Şenocak Gıda Fındık Entegre Turizm Nakliye İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne, Turgay Kılıç / Kılıçoğlu Ticaret’e ve Köksal İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi’ne plaket takdimi yapıldı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim