Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başkanlığında yapıldı.

18 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

İhtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 18 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 17 gündem maddesi meclis tarafından kabul edilirken 1 gündem maddesi ise komisyona havale edildi.

Toplantının gündem maddelerinden bir olan “Özel Halk Otobüsleri sahiplerine ‘Elektronik Ücret Toplama Sistemi’ (EÜTS) kapsamında ücretsiz binişler için Belediyemiz bütçesinden gelir desteği verilmesi” maddesi meclis tarafından kabul edildi.

Yapılan çalışma ile birlikte şehit yakını, gazi, 65 yaş üstü, polis, jandarma gibi günlük ücretsiz biniş gerçekleştiren 6 bin 228, aylık ise 186 bin 840 kişinin kullandığı 218 Özel Halk Otobüsüne 6 ay süreyle biniş başına 70 kuruş destek verilecek. Verilen bu destek ile her bir dolmuş başına aylık biniş oranına bağlı olarak 600 TL’ye kadar destek verilmiş olunacak.

BAŞKAN GÜLER: “ESNAFIMIZA DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR”

Uygulamaya girecek çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, esnaflara yönelik pandemi döneminde başladıkları desteklemelere devam ettiklerini söyledi. Bu kapsamda çalışma yaptıklarını belirten Başkan Güler, “Ücretsiz binişlerde dolmuş esnafına destek yapmak istedik. Bu çalışma ile esnaflarımızın mağduriyetini gidererek onlara destek vermiş olacağız” dedi.

2022 YILININ İLK TOPLANTISI 11 OCAK’TA

Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesi ve meclis üyelerinin yapılan çalışmalarla ilgili teşekkürlerini iletmesi ile sona erdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılının ilk meclis toplantısını 11 Ocak Salı günü saat 14.00’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim