İl Pandemi Kurulu tarafından Ordu’da hastanelere ilişkin alınan kararları da değerlendiren Enginyurt, “Ordu Pandemi Kurulu tarafından hastanelere ilişkin alınan karalar ilimizde koronavirüsle mücadelede gelinen noktayı gösteriyor. Alınan tedbirlere rağmen artan vaka sayılarının önüne geçilemedi.” Diye konuştu.

VAKALAR PATLADI BU KARARLAR ALINDI…

 Enginyurt, “Vaka sayıları mevcut sağlık sisteminin kaldıramayacağı bir noktaya geldi. O yüzden de Valimiz Tuncay Sonel, İl Pandemi Kuruluyla beraber hastanelere ilişkin yeni kararlar aldı. Alınan kararlar çok yerinde kararlar. İnşallah bu kararlara daha sonra ilave yapılmak zorunda kalınmaz. Sağlık sisteminin koronavirüsle mücadelesi için alınması gereken karalar alındı diyebiliriz. Çünkü vaka sayıları arttığı için mevcut sağlık sistemi işin içinden çıkamaz hale geldi.” Şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIMIZ ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALI…

Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımız kurallara uymadığı ve üstüne düşen görevleri yerine getirmediği için vakalar arttı ve yeni kararlar alınmak zorunda kalındı. Bundan sonra vatandaşlarımız daha dikkatli olmalı. Çünkü hastanelere ilişkin alınan önlemler sağlık sisteminin ayakta kalabilmesi içindir.”

Sosyal mesafe kuralı ihlali en çok misafirlikte yapılıyor diyen Enginyurt, son olarak şunları söyledi: “Türkiye’de birçok ilde bu konuda yasaklama ve sınırlama getirildi. Aynı uygulama Ordu’da yapılmalı.”  Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim