Enginyurt, “Bir yılı aşkındır Dünya’da ve ülkemizde Covid-19 pandemesine karşı bir mücadele veriliyor. Sağlık çalışanları başta olmak üzere hep birlikte bu pandemiye karşı savaşıyoruz.” Dedi.

 TEDBİRLER İŞE YARADI…

İki hafta önce Ordu’da alınan ek tedbirlerle ve mevcut kararlarında Valimiz Tuncay Sonel tarafından kontrolü sağlanarak vaka sayısında ciddi bir düşüş yaşadık diyen Enginyurt, “Bu kapsamda Türkiye genelinde en fazla düşüş yaşanan iller arasında ilk olarak birinci, daha sonra ikinci sırada yer aldık.” Diye konuştu.

 SON ARTIŞ BEKLENİYORDU…

Enginyurt, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ordu’nun bu haftaki rakamları aslında korkutucu değil. 248’den 258’e çıkmamız bu normalleşme sürecinde beklenilen bir artıştır. Önceden Cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı vardı. Bu yasak kalktı. Havaların ısınmasıyla vatandaşların sokağa çıkması nedeniyle bu atış beklenen bir artıştı.”

SOSYAL ZAMANA DA DİKKAT ETMELİYİZ…

Hafta sonu mevcut ve ek tedbirler bu şekilde uygulanmaya devam ettiğinde kısa sürede kırmızı renkten çok rahat kurtuluruz diyen Enginyurt, “ Maske, mesafe ve hijyen kuralına kesinlikle uymalıyız. Vatandaşlarımızdan ricam sosyal mesafeye uymasıdır. Ayrıca sosyal zamana da uymalıyız. Bir oda içerisinde aile üyemiz olsun bir başkası osun geçirdiğimiz zamana dikkat etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

TEMMUZ AYINDA İSTENİLEN SEVİYEYE GELEBİLİRİZ… 

Enginyurt, son olarak şunları söyledi: “Temmuz ayını gördüğümüzde rahat bir nefes alacağız. Temmuz ayında toplumun büyük bölümü aşılanacaktır. Havalarında ısınmasıyla birlikte vaka sayısı düşecektir.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim