“Zamlar cebimizi eritti”

Pazar esnafı ve 25 yıldır köy ürünlerinden oluşan süt, peynir, yağ ve yumurta satarak geçimini sağlamaya çalışan Melahat Özer, ürünlerin ham maddesinin çoğunlukla ithal olduğunu dile getirerek şunları söyledi; “ zamlar karşısında ceplerimiz eridi. Her geçen gün süt fiyatına neredeyse zam geliyor köy ürünleri yapıyoruz. Vatandaş önceden 1 kilo aldığı peyniri simdi gramaj olarak alıyor, halimiz ne olacak bilmiyorum”

Özer: “Pazar yeri dolu ancak pahalılık da var”

Marketlerde ki ürünlerin fiyatları iki katını aşınca halkın Pazar yerlerine akın ettiğini söyleyen özer, “ biz süt ve süt ürünleri ve çoğunlukla kahvaltılık ürünler satıyoruz. Bizim yaptığımız bu ürünler çok pahalandı. Marketlerde de Pazar yerlerinde de. Önceden ürünleri aldığımız fiyata şimdi satamıyoruz bile. Önceden sattığımız ürün 60 TL ise şimdi bize o ürün 60 TL’ye geliyor” diye konuştu.

Peynir çeşitlerinde zam şampiyonu ise Ezine peyniri. kilosu 80 – 90 TL, olarak değişiyor. Köy yumurtasının 30’lusu 45 Lira.

Çarşamba pazarında esnaf sadece köy ürünleri satmaya başladı. Köy ürünü ucuz olduğundan değil diğer domates, salatalık, biber, soğan gibi ürünlerin esnafa gelişi cep patlattığı için köy ürünlerine yöneldi esnaf. Kar suyu emmiş pancarın bir çapı 5 TL’den satılıyor.

köyde yetiştirilmiş sebzelerin birçoğunun da pahalandığını dile getiren pazarcı esnafları sebzelerin fiyatını söylerken dili yandı. Esnaf, “ geçim zor. Biz de burada ekmeğimizin peşindeyiz fiyatlara gelecek olursak; Pancar 5, sakarca 6, Roka 3, köy kabağı kilosu 5, köy ıspanağı 15 Liradan satıyoruz” Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim