Ünye ilçesinde Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri kurulan pazaryerleri bir noktada toplandı. Alınan kararla Çarşamba günü Kaledere Mahallesi’nde, Cuma günü Bayramca Mahallesi’nde ve Pazar günü Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kurulan pazarların, Çarşamba ve Pazar günü olmak üzere Bayramca Köprüsü ile Tabakhane Deresi kenarında bulunan Irmak Caddesi’ne taşınmasına karar verildi.

Konu ile ilgili bugün Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve ilgili müdürler katıldı.

“Yeni planlanan yer ile pandemi ile ilgili olası riskin önüne geçmiş olacağız”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantıda yeni pazaryeri uygulama alanı ile ilgili yaptığı konuşmada, uygulamayla özellikle çarşamba günü kurulan pazar yerinde trafik açısından büyük bir rahatlama olacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Koronavirüs nedeniyle alınan tedbir çalışmalarını yaklaşık 2,5 aydır ilçemizde başarı ile yürüttük. Alınan tedbirler kapsamında pazarcı esnafımızla ilgili de bir takım kurallar konulmuştu. Bu süreçte seyyar konumda olan konfeksiyon ve hırdavat tarzı esnaflarda tezgah açtırılmamıştı. Şu an geldiğimiz noktada ise vakaların azalması ile birlikte uygulamalarda gevşeme kararları açıklandı. Yeni normalleşme sürecinde sağlığımız tehdit etmeyecek şekilde yeni bir hayat tarzı belirlemek zorundayız. Sosyal mesafe kuralına, maske kullanımına ve hijyene dikkat etmeliyiz. Pazarcı esnafımızla ilgili kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte özellikle 15 Temmuz Meydanı etrafında kurulan pazar alanının yoğunluğunu şehrin artık kaldıramadığını ve bu nedenle başka bir noktaya taşınması ile ilgili Kent Konseyimizle birlikte bir çalışmamız vardı. Bu alanda trafik yoğunluğu, insan sirkülasyonu ve yapılaşmalardan dolayı büyük bir sıkışıklık yaşanıyordu. Bu çalışmanın bugün ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha anlamış durumdayız. Çünkü mevcut alanda sosyal mesafe kurallarını uygulamak pek mümkün olmamaktadır. Yeni pazar alanı için düşündüğümüz Bayramca Köprüsü ile Tabakhane Deresi kenarında bulunan Irmak Caddesi’nde tüm esnaf kardeşlerimizi rahat ve sağlık koşullarına uygun ferah şekilde tezgâh açmasını sağlamış olacağız. Aynı zamanda kent merkezinde hafta günleri oluşan sıkışıklığında önüne geçeceğiz.”

“Yeni pazaryerini önümüzdeki hafta hizmete açmayı planlıyoruz”

Yeni pazaryeri alanında hazırlıkların sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, “Esnaf ve vatandaşların lavabo ihtiyacından, pazar alanlarının çizimine kadar tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak pazaryerini haftaya hizmete sunmayı planlıyoruz.” dedi.

Yeni alan 3 pazara hitap edecek

Ünye’de bu alan çevresinde Bayramca, Fevzi Çakmak ve Çarşamba pazarının kurulduğuna ve özellikle sosyal mesafe tedbirlerinin kontrolü noktasında zorluklar yaşandığına dikkat çeken Ünye Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, Çarşamba ve Pazar günleri kurulacak olan pazarlarla bu yeni alanın 3 pazara da hitap edeceğini, Fevzi Çakmak ve Bayramca pazarlarının da bu alanda kurulacağını, bu şekilde sosyal mesafe sıkıntısının bu şekilde ortadan kalkacağını kaydetti.

-“Sn. Tavlı’nın bu konuda ki hassasiyetini kutluyorum”-

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise Ünye’de mevcut pazaryerinin taşınması konusunun elzem bir konu olduğunu ve ortak akılla alınan bu kararın sorunların çözümü noktasında çok değerli olduğunu belirtti.

Kaymakam Güney, açıklamasında, “Bu sahalarda yapacağımız düzenlemelerde kentin trafiğini ve gelişimini düşünürken, aynı zamanda konunun önemli bir paydaşı olan pazarcı esnafımızı ve o pazardan istifade eden vatandaşımız da aynı hassasiyetle göz önünde bulundurmalıyız. Ünye Belediye Başkanımız Sn. Hüseyin Tavlı göreve geldiği ilk günden bu yana bu konuyu sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve kent konseyi ile istişare ederek olgunlaştırdıktan sonra nihayete erdirme noktasında bir irade ortaya koymuştur. Bu da Sn. Tavlı’nın hassasiyetini göstermektedir.” diye konuştu. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim