Perşembe Kaymakamlığı himayesinde, Perşembe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Jandarma personeline, ilçede gerçekleştirilen sportif etkinlikler çerçevesinde, yakın savunma eğitimi verildi. Bu kapsamda eğitimi başarı ile tamamlayan Perşembe ilçe Jandarma Komutanlığı personeline sertifikaları verildi.

Eğitimin amacı; Kolluk güçlerinin bire bir temaslarında zarar görmeden ve zarar vermeden müdahale tekniklerini geliştirmek amaçlanmaktadır.

İlk defa verilen eğitime katkı Sunan kurumlar Perşembe ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Perşembe Milli Eğitim Müdürlüğü modüler programı çerçevesinde gerçekleşti.

Yakın Savunma eğitimini veren Ayhan Angın,  Ordu’da uzun yıllar bu alanlarda hizmet vermiş ve Koroma Güvenlik Eğitim Merkezi Derneği Başkanlığı görevini yürütüyor.

“ZARARLI UNSURLARLA MÜCADELE ETMELİYİZ”

Şiddet çocuk, Genç, yetişkin, eğitimli eğitimsiz diye ayırım yapmaz karşılaştığımız zararlı unsurla bir kaç saniye içerisinde müdahale etmezsek hayatımızda üstesinden gelemeyeceğimiz acılarla karşılaşabiliriz diyen Ayhan Angın, “Yakın Savunma, bay-bayan, genç, yetişkin herkesi ilgilendiren bir eğitim bilimidir.” Dedi.

“GÜVENDE OLMAK HER BİREYİN BEKLENTİSİ”

Güvende olmak her vatandaşımızın en temel beklentisidir diyen Angın, “Olaylara yaklaşırken kendi vücut bütünlüğüne sağlığına zarar verilebileceğini bilerek, toplum asayişi düzeni için hayatlarını tehlikeye atan birimlerde kendini korumak için Yakın Savunma bilimini önemsemektedirler.” Diye konuştu.

“SAVUNMA EĞİTİMİ BİLİMDİR”

Angın, “Koruma güvenlik vb mesleklerde zarar vermeden müdahale nasıl yapılmalıdır, bu tür çalışmaların varlığı bilinmekle ancak on yıllardır hala insana cana kast olaylarında yetersizlikler görülmektedir. Bununla birlikte gece gündüz insan can ve mal bütünlüğü için hizmet eden fedakar birimlerin kendileri zarar görmeden ve karşısındaki bireye de zarar vermeden eylemleri başladığı yerde bitirmek esaslı eğitimler bilim olarak kullanılmalıdır.” Şeklinde konuştu.

“YAŞAM HAKKI GÜVENLİK FAALİYETİ İLE KORUNUR”

İnsanların yaşam haklarını kullanabilmesi güvenlik faaliyetler ile mümkün olduğunu ifade eden Angın, “Güvenlik faaliyetleri icra eden meslek grupları zaman zaman karşılaştıkları olaylarda kendi can ve beden bütünlüğüne zarar verilmemesi için tedbir almak durumundadırlar. Amacımız insanların bir birine zarar vermesi değil ancak kişilik bozukluğu stres, ve öfke hastalığı olan bir kişiliğin saldırısıyla karşılaşa bilme olasılığınız oldukça yüksek karşılaşabileceği olaylara anında müdahale edebilmeleri için yakın savunma önem arz etmektedir.” Dedi.

Angın, son olarak şunları söyledi: “Perşembe İlçemizde de bu amaçla toplum huzur ve asayişi için görev yapan meslek gruplarından biri olan Jandarma teşkilatı personellerine yukarıda belirtilen amaca uygun olarak Yakın Savunma eğitimi verilmiş olup sertifikaları takdim edilmiştir. Amacımız insanların bir birine zarar vermesi değil olaylara anında müdahale edebilmeleri ve olayları başladığı yerde bitirebilme kabiliyeti kazandırmaktır yakın savunma bu manada önem arz etmektedir.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim