Talip KOCAKOÇ / YENİDÖNEM

Milliyetçi Hareket Partisi 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, hükümetin fındık politikasını eleştirdi. Enginyurt, Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun, hükümetin fındık üreticisinin yanında olduğu söylemleri ve geçmiş siyasi dönemlerdeki fiyatlarla bugünkü fiyatları karşılaştırmasına tepki gösterdi.

Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada muhalefet kanadını eleştirmiş, “Fındık için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Kimse fındık ve çiftçi üzerinden şov yapmaya kalkmasın, fındık üzerinden şov yapmak isteyenlere müsaade etmeyiz. Hükümetimiz TMO ve doğrudan destekleri ile üreticinin yanında” demişti.

Enginyurt: “Gündoğdu Polemik Yapıyor”

Ordu eski milletvekillerinden Cemal Enginyurt, kendisinin iktidar kanadında olduğu dönemde dahi üreticinin yanında yer alan eylemlerde bulunduğunun altını çizerek, şimdiki iktidar partisi vekillerinin şov yaptığı iddiasını savundu. Enginyurt içinde bulunduğu mücadeleyi şöyle ifade etti:

“Ak Parti Ordu Milletvekili Sayın Metin Gündoğdu son günlerde 57. Hükümet dönemindeki fındık fiyatları üzerinden polemik yapmaktadır. Gündoğdu şunu iyi bilmelidir ki; 2001 yılında fındık taban fiyatı 1 milyon 650 bin olarak açıklandığında iktidar partisi milletvekili olmama rağmen bu fiyata itiraz ettim. Bir ay boyunca üreticinin parası ödenmediği için dönemin Fazilet Partisi Milletvekili Eyüp Fatsa ile birlikte meclisin bahçesinde oturma eylemi gerçekleştirdik. Ve Tarım Bakanlığı’ndan Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla 100 Milyon lira para aktarılarak piyasada fındığın 7,50-8 liraya kadar değer bulmasını sağlamış olduk.  Taban fiyat 1 milyon 650 bin liradır, o bile dolar karşılığında 140 cent etmektedir. Sayın milletvekilinin dediği gibi 60 cent değil. Ama fiyat zaman içinde 8 liraya ulaşmıştır.”

“2002’de Üretici  İktidarın Faturasını Kesmişti”

Enginyurt, bahsi geçen dönemde üreticilerin refahı için çalıştıklarını söyleyerek, açıklamasında şunları kaydetti: “Hatta İran’dan bal girişini yasaklatmıştım o dönem. Bal üreticisi de 8 liradan bal satmıştı. O sebeple Sayın Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Metin Gündoğdu’ya tavsiyem şudur. 15 senedir Türkiye’yi ak Parti yönetmektedir. Fındık üreticisi şuan mağdurdur, perişandır.  Bu perişanlıktan dolayı halktan, milletten bir tepki gördüğünüzde 15 yıl öncesine gitmek düzgün bir siyaset anlayışı değildir. Zaten millet 2002 yılında o iktidarın faturasını kesmiş, o günkü partileri baraj altı bırakmıştır.

 Sayın milletvekili o günleri suçlayarak esas şovu kendisi yapmaktadır. Bugün fiyatlar 3 dolar diyor sayın vekil. 3 dolar bugün 11-12 lira seviyelerinde. Eğer ki üretici fındığını gerçekten b fiyatlara satıyorsa biz ak Parti hükümetine teşekkür ederiz.

“Eski Defterle Siyaset Yapılmaz”

Milletvekili Ak partinin hizmetlerini anlatsın, çalışmaları anlatsın. Geçmişi karalayarak, eski defterlerle siyaset yapılmaz. İki yıllık Ak Partili Milletvekili, bu şehrin bakanının konuşmadığı yerde kendisini don kişot gibi ortaya atıyor, buna gerek yoktur. Yapılması gereken şey, TMO’nun üreticinin fındığını alması ve bizim etmemiz gereken teşekkür. Yeter ki milletimiz perişan olmasın. Biz fındık için mücadele ediyoruz. Amacımız fındık üzerinden siyasi rant devşirmek değil, milletimizin yüzünü güldürmek. Dolaysıyla bu polemik konusu milletimizin faydasına değil, zararınadır.  Sayın milletvekiline ve iktidar partisine tavsiyem, fındığa, üreticiye sahip çıksınlar. Karadeniz halkı göçmesin halkımız perişan olmasın.   ORDU,(YENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim