Hastane Raporu Almak İçin Doktorlara Baskı Yapıldı

ORDU’nun Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda protokolde Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz arasında yaşanan gerginliğin ardından, bir de sağlık skandalı ortaya çıktı. Skandalı ortaya çıkaran ise darp ve istirahat raporu almak için gittiği hastanedeki doktorun tuttuğu resmi tutanak oldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla bir belge paylaştı. Belge, olay günü Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli bir hekim tarafından hazırlanan tutanaktı. Tutanakta, Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’in Aybastı’dan ayrıldıktan sonra Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne giderek istediği üç günlük darp ve istirahat raporundan bahsediliyor.

İddiaya göre Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, yayla festivalinde yaşanan gerginliğin ardından hastaneye giderek darp ve istirahat raporu almak istedi. Ancak kendisini muayene eden doktor, raporluk bir durumun söz konusu olmadığını belirtince, İl Emniyet Müdürü ve beraberindeki korumaları, doktora psikolojik baskı yaptı. Baskı sonucu 3 günlük istirahat raporu vermek zorunda kaldığını belirten acil servis hekimi, resmi bir tutanak tuttu ve o tutanakta yaşanan olayı şöyle belgeledi: “23.07.2017 Pazar günü 17.30-18.00 arası Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran hasta Suat Çelik, darp şikâyetiyle geldi. Hastanın fizik muayenesinde sol toraks alt bölgede darpa bağlı el içi şeklinde kızarıklık ve hassasiyet mevcuttu. Direk grafisi çekildi ve adli rapor düzenlendi. Hastanın yanındaki polisler, istirahat raporu düzenlememi istediler. Ben bu işlemin gereksiz olduğunu belirttim. Israrla istirahat raporu istediler, en azından 3 gün istirahat raporu verin dediler. Birkaç kere bunun gerekli olmadığını tekrarladım. İstirahat raporu almadan gitmediler. Ben de psikolojik baskı altında hastaya yumuşak doku travması tanısıyla 3 gün istirahat raporunu düzenlemek zorunda kaldım. Sonrasında hastaya vermiş olduğum 3 günlük istirahat raporunu SGK sistemi üzerinden iptal ederek, gerekli bilgiyi hastane sisteminde kayıtlı bulunan telefondan hastanın oğluna ve bağlı bulunduğu kuruma saat 19.00'da telefonla bildirdim.”

“Raporu Vermeyen Doktorun Başına Bir Şey Gelirse”

Tutulan bu tutanağı okuyan ve ekrana getirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bu rapor sonrası, hiçbir şey gizli kalmıyor. Hastamız, darp raporu almak isteyen hastamız Ordu Devlet Hastanesi'ne geliyor, gece saat 10 gibi. Bakan Bey'i yolcu ettikten sonra üç tane doktor, kendisinin rapor verilebilecek mahiyette bir hasta olmadığını belirtmek suretiyle rapor alamıyorlar. Şimdi, bu doktorumuzun başına bir iş gelirse bu raporu vermeyen hastanelerin yöneticilerinin başına bir iş gelirse, vah bu memleketin haline” diye konuştu.

Yaşanan bu sağlık skandalı karşısında Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’in ne söyleyeceği ve yetkililerin bu noktada ne yapacağı merakla bekleniyor.   ORDU,(YENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim