Ordu Üniversitesi tarafından tahsis edilen arazi üzerine Sağlık Bakanlığınca yapılması planlanan 592’si tek, toplam 900 yataklı ve 278 bin 370 metrekare hizmet binası, 16 bin metrekarelik ek hizmet binası ile toplamda 300 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin yapımı için iş makineleri çalışmalara geçen ay başlamıştı.

MORFOLOJİ BİNASI DA OLACAK…

Şehir Hastanesi arazisini veren ve çalışmaları da yakından takip eden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan,  “Çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen 42 dönümlük ek yer tahsisi ile şehir hastanesinin yanına Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri için derslik, laboratuvar ve çalışma odalarının bulunacağı kapalı alanı 22 bin 300 metrekare olan morfoloji binası inşa edilecek.” Dedi.

VATANDAŞLARIMIZ BAŞKA İLLERE GİTMEYECEK…

Rektör Akdoğan, “Ordu Şehir Hastanesinin yapılmasıyla birlikte çevre illere olan sağlık hizmeti talebinin biteceğini ve zaten Ordu Üniversitesi olarak bizler, hasta olan bir vatandaşımızın bütün tıbbi tedavilerinin Ordu’da yapılarak çevre illere olan bağımlılığın azalmasını arzu ediyorduk. Bu da Şehir Hastanesi ile birlikte gerçekleşecek.” Diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI VE TIP FAKÜLTESİ DOKTORLARIMIZ BİRLİKTE ÇALIŞACAK…

Şehir hastanesi inşası Sağlık Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmekte, biz de Ordu Üniversitesi olarak başlangıçta 208 dönümlük, sonra 42 dönümlük ek yer tahsisi daha gerçekleştirdik diyen Akdoğan, “ Şehir hastanemizde hem Sağlık Bakanlığının doktorları hem de Üniversitemizin doktorları birlikte çalışacaklar. Bununla birlikte hastane yanına Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri için içerisinde derslik, laboratuvar ve çalışma odalarının bulunduğu bir Morfoloji binası inşa edilecek.” Dedi. Haber: Derya KARA

Editör: TE Bilişim