Ordu Üniversitesi ile Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında gerçekleştirilecek ortak araştırma, proje ve iş birliklerine dair fikir alışverişinde bulunulan ziyarette Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ile Müdürlük personeli eşlik etti. Rektör Akdoğan, Müdürlük bünyesinde bulunan arı sağlığı, genetik ve biyoteknoloji, gıda teknolojisi, morfoloji ile bombus uygulama ve araştırma laboratuvarında incelemelerde bulundu.

Arıcılık ve arı ürünleri konusunda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alarak ilgili laboratuvarlarda incelemelerde bulunan Rektör Akdoğan, “Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı bir kurum olan Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün teknik donanım ve laboratuvar açısından son derece modern bir yapılanması var. Burada arı ve bal ile ilgili tüm konuların araştırıldığı bir ortam ve imkan söz konusu. Bununla birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında imzalanan protokol çerçevesinde Üniversitemiz ile Arıcılık Enstitüsü Müdürlüğü arasında gerçekleştirilecek iş birliğinin kapıları açıldı. Dolayısıyla arıcılık ve bal üretimi konusunda Türkiye’nin en önemli illerinden bir tanesi konumunda olan ilimizde arıcılık yapan insanlarımızın daha verimli ve kaliteli bal üretebilmeleri son derece önem arz etmektedir. Bizler de Ordu Üniversitesi ve Arıcılık Enstitüsü Müdürlüğü olarak üreticilerimizi, bilimsel bir çerçevede ve profesyonel bir şekilde üretim yapmaları için, daha donanımlı hale getirmeyi planlamaktayız. Bunun için de Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Arıcılık Enstitüsü Müdürlüğümüz ile gerekli iş birliğini sağlayacak ve üreticiler için düzenlenecek seminer, konferans ve ilgili eğitimlerle Ordu’nun bal üretiminde ulusal ve uluslararası arenada marka olmasına vesile olacağız.” dedi. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim