Ordu'da koronavirüsle mücadele kapsamında aşı çalışması yürüten sağlık ekipleri, olumsuz hava koşullarında dahi kırsaldaki vatandaşa ulaşarak, Covid-19 aşılarını uygulamaya devam ediyor.

Ordu merkez ve 19 ilçesinde koronavirüs salgınına karşı 65 yaş ve üzerindeki vatandaşın aşılama çalışmaları devam ederken, evde sağlık hizmeti alan veya sağlık sorunları nedeniyle evlerinden çıkamayanlara da Ordu Devlet Hastanesi Evde Sağlı Ekibince evlerinde aşı yapılıyor.

Ordu’nun en soğuk yerleşim yerlerinden biri olan Kabadüz İlçesi Gürpınar Mahallesi’nde ikamet eden 85 yaşındaki diyabet ve alzaymır hastası Naile Altıntaş adlı hastaya, hava koşulları nedeniyle araçla ulaşamayan sağlık ekipleri,  2 kilometre karda yürüyerek 2. doz Covid-19 aşısını uyguladı.

Öte yandan yine sağlık ekipleri Turnalık Mahallesi’nde ikamet eden ve kalp yetmezliği olan diğer bir hasta Şahsenem Çapa’ya ulaşarak 1. Doz covid-19 aşısını uyguladı.

Kabadüz İlçesi Gürpınar Mahallesi'nde yaşayan Naile Altıntaş ve Turnalık Mahallesi’nde  ikamet eden Şahsenem Çapa, evlerine kadar gelip, aşı yapan sağlık ekiplerine teşekkür etti. *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim