Atölye sürecinde John Berger ve Roland Barthes gibi fotoğraf kuramcılarının kitapları üzerinden tartışmalar yapılmış; Paul Auster’in Leviathan isimli romanında yer alan, fotoğrafa yaklaşım biçimi farklı olan bir fotoğrafçı karakterin üretim sürecinin izi sürülerek, projenin üretim süreçleri ve biçimleri tartışılmıştır.

Ekim 2020'de başlayan atölye çalışmaları online sürdürülmüş; okumalar, tartışmalar, ara pratikler ve projelerin tamamlanmasından sonra sergi aşamasına gelinmiştir." dedi.

Katılımcıların proje konuları

Atölye katılımcılarından Gül Ersan, "Ben tema olarak diyalogsuzluğun sonuçlarından biri olan şiddeti seçtim, ancak 'Her Ev Bu Kadar Sakin Değildi' başlığıyla şiddeti doğrudan fotoğraflamak değil de çağrıştırmak yolunu tercih ettim."

Ozan Karadaş, "Bu atölyede tema olarak denizle diyaloğu seçtim. Doğduğum ve büyüdüğüm şehirlerin hiçbirinde deniz yoktu. Ordu'ya yerleştiğimde denizle de tanışmış oldum. Çoğu insan gibi içimi dökecek birini aradığımda denizin yanına koşarım. Sergideki fotoğraflarımda  denizle aramızdaki bu diyaloğu göstermeye çalıştım."

Okan Yıldız ise "2020 yılında hayatımıza giren Covid-19 pandemisiyle birlikte alışkanlıklarımız da değişti. Artık hepimiz maske taktık ve meydanlarda oturduğumuz dostlarla aramıza mesafeler girdi. Bütün bunlar diyaloglarımıza da yansıdı. Ben de bu farklılığı fotoğraflamaya çalıştım." dediler. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim