Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde Salih Belen’i tanımayan yoktur. Yaz kış demeden ilçeden geçen araçları ve içinde bulunanları selamlayan engelli Salih Belen (28) artık ilçenin simgesi oldu. 2018 Yılında ilçeye atanan Kaymakam Nursel Özdemir’in de dikkatini çeken Salih Belen Kaymakamın kendisini soğuk ve sıcaktan koruması için yaptırdığı ‘Salih’in Yeri’ adlı özel durakla ülke gündemine de düşmüştü. Kaymakam Nursel Özdemir’in bu iyilik hareketi ile artık Ordu ve Gürgentepe’nin yanı sıra tüm Türkiye’de de tanınan Salih’e bu kez Vefa Sosyal Destek Grubu ve Kızılay destek oldu. Aynı zamanda Vefa Sosyal Destek Grubuna yer alan Kızılay Ordu Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, grup ile birlikte Salih’i ilçede özel yerinde ziyaret ederek hayırseverlerin katkılarıyla alınan ayakkabı ve kıyafetleri verdi. Salih’e yapılacak asıl yardımlar ise gerideydi. Kızılay Ordu Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt bağlı bulunduğu Vefa Sosyal Destek Grubu ile yine hayırseverlerin katkılarıyla alınan eşyaları ve gıda kolilerini Salih’in ve ailesinin yaşadığı ilçenin Gülbelen Mahallesi’ndeki evine götürdü. Baza, yatak,yorgan, halı, perde, kıyafet gibi eksik olan her şey olan yardım ile Salih’in odası baştan aşağı yenilendi. Salih’e bir de pasta kesen grup onun ve ailesinin mutluluğuna ortak oldular.

Vefa Sosyal Destek Grubunda yer alan Türk Kızılay Ordu Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, yardım ile ilgili yaptığı açıklamada, “Salih'i tanımayan yoktur. Dün Salih için bir sürpriz yaptık. Kötü durumda olan odasını yeniledik, İhtiyaçlarını karşıladık. Salih mutlu oldu, biz daha da mutlu olduk. İnşallah bundan sonra daha huzurlu uyuyabilecek. Emeği geçen tüm bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Öte yandan Salih Belen’in babası Cemal ve annesi Pembe Belen’de hem kendileri hem de evlatları için yapılan yardımlar için katkı sunan herkese teşekkür etti. *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim