Sağlık Bakanlığı tarafından illerin koronavirüs tablosu yayınlandı. Ordu’da 15-21 Şubat tarihlerinde 100 binlik nüfusa göre vaka oranı 228.40 oldu. Yani geçen hafta Ordu’da günlük 244 kişide koronavirüs tespit edildi.

Bir önceki haftada yayınlanan koronavirüs tablosunda günde ortalama 211 vaka tespit edilirken, bu sayı son haftada 244’e çıktı. Vaka sayının yükselmesiyle birlikte Ordu, üçünü sıradan birinci sıraya yükseldi.

CADDELER YİNE DOLU…

Ordu’nun korona haritası herkesi tedirgin etmesine rağmen trafiğe kapalı caddelerde yine yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar sosyal mesafe ve kurallara nispet yaparcasına kendilerine caddeye atıyor.

BANKLARA TEKRAR ŞERİT ÇEKİLİYOR…

Türkiye’de 100 bin nüfus oranına göre belirlenen koronavirüs haritasında 1. Sırada yer alan Ordu’da Zabıta ekipleri, vatandaşların toplanmasının önüne geçmek için oturma gruplarına şerit çekti.

ÖZGÜR ENGİNYURT: “CADDELERDE AMAÇSIZ GEZENE CEZA YAZILMALI”

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, caddelerde amaçsız gezen vatandaşlara ceza kesilmeli dedi.

ŞAKAYI GERÇEK ZENNETTİLER…

“Orduluları tebrik ediyorum” diyen Enginyurt, “Geçen hafta 3. Sıradaydık. Ben ha gayret birinci olmaya az kaldı Ordu dediğimde şaka yapmıştım ama yanlış anladılar galiba. Şakayı gerçek zannedip birinci oldular. Şimdi maalesef birinci sıradayız.” Diye konuştu.

BU DÖNEMDE SOSYALLEŞME OLMAZ…

Enginyurt, “Bir sağlık çalışanı akademisyen olarak herkes üzgün ama caddelere baktığımızda 100 kişiden 99’unun hiçbir işi yok. Karadenizli inadına sokakta diyebiliriz. Şahsi görüşüm bunun nüne geçmek için cezai işlem uygulanmalıdır. Para cezası kesilmelidir. Sokakta işi olmadan gezen vatandaşa sokağa çıkma yasağı olsun ya da olmasın ceza kesilmesi taraftarıyım. Bu dönemde sosyalleşmek için gezilmez.” Şeklinde konuştu.  

“İnsanlar Ordu’da birdenbire tarım sever oldu” diyerek amaçsız izin kağıtları alınmasına da tepki gösteren Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hafta sonları bağ, bahçeye gitmeye başladılar. Ziraat Odalarından izin kağıdı alarak. Yalan söyleyerek gidiyorlar. Bağ, bahçeye gittikleri tarımla uğraştıkları yok. Amaçları sosyalleşmek. Biz sosyal mesafe diyoruz ama kimse dinlemiyor.”  Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim