Şanlıtürk, ilçe programlarının ardından Altınordu ilçe merkezde de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Gazetecilerin de takip ettiği ziyaretlerde Şanlıtürk, Orman yangınlarıyla ilgili bir soruya şunları söyledi:

"Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak ormanlarımızı yakanlara karşı tavrımız ve düşüncemiz gayet açık ve nettir. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’de bu konuda ki görüşlerini kamuoyu ile paylaşmıştır.

Yangınlarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Yaralarımız elbette sarılacak, mağduriyetler giderilecektir. Küle dönen orman alanları daha da yeşillendirilecek, buralara eskiye nazaran daha fazla ağaç dikilecektir, ancak kundakçılar, hainler yaptıklarının bedelini çok ağır ödeyeceklerdir.

Sadece ormanlar değil yüreğimiz de yandı. Ciğerlerimiz yandı. Güney il ve ilçelerimiz diken üstünde. Sabotaj ihtimalinin üzerine kararlıca gidilmelidir. Ormanlarımızı yakanlar en ağır şekilde, en acımasız biçimde cezalandırılmalıdır.

İnsan ve doğa katillerine hayat zindan edilmelidir. Devletin nefesi canilerin ensesindedir. İnanıyorum ki, devam eden soruşturmaların neticesinde her şey netlik kazanmış olacaktır. Yeşile, ağaca, orman canlılarına kıyanların insan olması mümkün değildir.

Başta Antalya, Kayseri, Kütahya, Osmaniye, Adana, Muğla, Mersin olmak üzere; il ve ilçelerimizde meydana gelen yangın felaketlerinden zarar gören vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun diyorum." Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim