Bilindiği gibi bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun adına da memleketi Samsun’da bilişim sınıfı oluşturulmuştu. Açılışı ise Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılmıştı.

ADALET BAKANI GÜL’ÜN TALİMATIYLA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla Ordulu Şehit Hakim Onur Alan’ın öğrenim gördüğü okullarda araştırma yapıldı. Şehit Hakim Alan’ın ilk ve ortaokul eğitimini tamamladığı Altınordu Altınfındık İlkokul’unda kütüphane ihtiyacı bulunduğu tespit edildi. Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ile kütüphane hazırlanarak, 2020-2021 eğitim öğretim yılına yetiştirildi. Şehit Hakim Onur Alan Akıl Oyunları ve Kütüphanesi yapılan törenle hizmete açıldı. Yüz yüze eğitimin bazı kademelerde başladığı bugün şehit hakimin adını taşıyan kütüphanedeki kitaplar da çocuklarla buluştu. Kütüphanenin açılışı Şehit Hakim Onur Alan’ın annesi ve babası tarafından yapıldı. Şehit hakimin adı daha önce de Ordu Adliyesinin bulunduğu yerleşkeye verilmişti.

ŞEHİT CUMHURİYET SAVCISI MURAT UZUN ADI SAMSUN’DA MEZUN OLDUĞU ORTAOKULDA YAŞATILIYOR

Hatırlanacağı üzere Adalet Bakanlığı tarafından, 2012 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un mezun olduğu okulda bilişim sınıfı yaptırılmıştı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bilişim sınıfının açılışına katılmıştı. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim