Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri üremeleri düzenli ve kontrollü olmadığı için kendi hallerine bırakıldıklarında sayıları olabildiğince artan sahipsiz sokak hayvanlarını steril ortamda uzman veteriner hekimlerce kısırlaştırıyor. Kısırlaştırılan hayvanlar daha sonra sağlık kontrolleri yapılarak doğal ortamına bırakılıyor. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarının kontrollü üremesini hedefliyor.

KISIRLAŞTIRMA İLE KALITSAL YOLLA TAŞINAN HASTALIKLARDAN DA KORUNULUYOR

Sokak hayvanlarının beslenme ve barınma koşulları ele alındığında hızla artan nüfus ile hem anne hem de yavrular açısından olumsuz sonuçlar çıkabiliyor. Bu anlamda Ordu Büyükşehir Belediyesi kontrolsüz üremenin önlenebilmesi, sokak hayvanı nüfusunun kontrol altında tutulması ve kalıtsal yolla taşınan hastalıklardan korunması için sokak hayvanlarını kısırlaştırma işlemi gerçekleştiriyor.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YAŞAMLARINI SÜRDÜRECEKLER

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre yapılan bu uygulamayla amaçlarının sokak hayvanlarını yok etmek değil, kontrolsüz bir şekilde artan popülasyonunu dengede tutmak; sokak hayvanlarının da bir yaşam hakkının olduğunu göstermek, hem de halkla iç içe yaşayan bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak olduğu görüşüne yer verildi. Haber: Cüneyt KARAOĞLAN

Editör: TE Bilişim