Ünye Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen protokol törenine Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Elibolca katıldı.

Protokol çerçevesinde, belirlenecek 10 adet okula sokak hayvanları için barınak ve kuş yuvaları inşa edilecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tokgöz, “İlk etapta 10 adet okulumuza yapılacak”

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, protokol töreninde yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimizin bilinçlenmesi adına 10 adet okulumuzda barınaklar yapacağız. Bu çalışma kapsamında malzeme temini Ünye Belediyemiz tarafından karşılandı. Barınakların yapımı ise Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yapılacak ve tespit edilen okullara yerleştirilecek.” dedi.

Belediye Başkanı Tavlı, “Sosyal projelere önem veriyoruz”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, projenin çocuklarımızın sosyal gelişimlerinde ve sorumluluk bilincinin aşılanmasında önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Tavlı, “Ünye’de bu anlamda sosyal projeleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz zaman diliminde öğrencilerimize yönelik kitap fuarı gerçekleştirmiştik. Aynı şekilde bu projenin de bu çerçevede önemli olduğunu düşünüyorum. Bu protokol öğrencilerimize hayvanları sevdirmeyi amaçladığı için ayrıca önemsiyoruz. Bu nedenle çocuklarımızın hayvan sevgisi ile büyümelerini sağlamış olacağız. Bu barınaklar meslek lisesi öğrencilerimizin ellerinden çıkacak, öğrencilerimiz ürettiği barınaklar olacak. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Kaymakam Güney, “Projeyi çok anlamlı buluyorum”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, ise bir projeyi hayata geçirirken, o projenin ihtiyaçlara hitap etmesi, sahiplenilmesi ve sonuçlarının somut olarak ortaya çıkmasının önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Güney, “Ünye Belediyemiz gerçekten sosyal sorumluluk projelerinde her zaman yoğun bir destek vermektedir. Bu minvalde Belediye Başkanımız Hüseyni Tavlı’ya teşekkür ediyorum. Bu proje hem sokak hayvanlarının korunması, hem de çocuklarımıza hayvan sevgisinin kazandırılması ve sorumluluk duygusunun aşılanması için son derece önemli.” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim