Fatsa Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda Barbaros Caddesi’ndeki sorunu 300 bin TL bütçe ile 27 günde çözüme kavuşturmayı planlıyor.

Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar yapılan yol çalışması ile ilgili yaptığı açıklamada Sakarya Ortaokulu yanından TOKİ’ye kadar giden yani Sümer Sokaktan Çamlıca sokağa kadar uzanan yolda geçtiğimiz Kasım ayının sonu itibariyle yağmur suyu çalışmalarının yapıldığı 20 Şubat tarihi itibariyle de kazı dolgu çalışmalarına başlanıldığını belirterek, “Bu yolda aşırı yağmurlarda vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşıyordu. Biz göreve geldikten sonra bu yolun yapılması konusunda Büyükşehir Belediyemizle konuyu masaya yatırdık. Hemen harekete geçtik ancak, malum hava şartlarının çok uygun olmaması ve o bölgedeki diğer kurumların yaptığı altyapı çalışmalarının bitmesini bekledik. Elbette bu süreci biraz uzattı. Hemşerilerimin gösterdiği sabır ve anlayıştan dolayı her birine teşekkür ediyorum.” dedi.

“BİR AYDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR”

Bu yolda kazı dolgu çalışmaları tamamlandıktan sonra alt temel malzeme serimi yapılacağını ifade eden Başkan Kibar, “Bu çalışmaların 15 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Hemen sonrasında ise PMT temel ve sıcak asfalt serimi çalışmaları başlayacak. Yani hava şartları da göz önünde bulundurularak bir ayda bu yolun tamamlanmasını bekliyoruz. Sıcak asfalt imalatı tamamlandıktan sonra da baskı betonlu kaldırım çalışması başlayacak.” şeklinde konuştu.

Başkan Kibar, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekiplerine ve ayrıca emeği geçen her birim ve personellerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın mutluluğu ve huzuru ayrıca güveni bizler için önemlidir. Bunun için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. Haber: Cüneyt KARAOĞLAN

Editör: TE Bilişim