Ordu SMMM Odasında stajyerlik süresini tamamlayan ve yeterlilik sınavlarına müracaat eden üç stajyerin dosyaları incelendi. Dosyaların TESMER’e gönderilmesine karar verildi.

Oda Başkanı Bahadır Baş; “Staja başlama, staj derken üç yıl tamamlandı ve artık Mali Müşavir olmak için çok kısa bir yol kaldı. Mali Müşavirlik mesleğine katılacak siz değerli arkadaşlarım çabaları ile çalışmaları ile gelecekte mesleğimize önemli katkılar sunacaksınız. 2010 yılından bu yana her dönem bitirme sınavına giren arkadaşlarımızla bir araya gelerek staj dönemleriyle ilgili çeşitli sorular yöneltiyoruz. Yeterlilik sınavı öncesi ön bir hazırlık yapıyor, arkadaşlarımıza sınava ve çalışmalarına ilişkin uygulamaya dönük sorular soruyoruz. Odamız faaliyetleri, staj döneminde karşılaştıkları sorunlar başta olmak üzere arkadaşlarımızın görüşlerini dinliyoruz. Hep söylüyorum; iyi bir mali müşavir, iyi bir doktor, iyi bir mimar olmaktan önce iyi bir insan olmak gerekir. İyi bir insan; mesleğine iyilikler ve güzellikler katar. Sizlerden her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir birey olmanızı bekliyoruz.

Stajyerlerimizin teknoloji ile araları çok iyi. E dönüşümü fırsata çevirecek yeni meslektaşlarımız mesleğe katılıyor. Bu bizim için sevindirici ve mesleğimiz adına önemli bir gelişme. Değerli arkadaşlarımızı, inşallah en kısa sürede sınavları kazanıp Meslek Mensubu olarak aramıza katılmasını bekliyoruz” dedi.

Toplantıya katılan Ordu’da Mesleğin duayenlerinden M. C. Şener Yıldıran ise şunları ifade etti: “Öncelikle mesleğimizi seçtiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Meslektaşlarımız mükelleflerinin her konusu ile ilgilenen onlara değer ve fayda yaratan bir çalışma sunuyorlar. Bu işleri yaparken pek çok farklı konu ile ilgileniyoruz. Zorluklarımız ve sıkıntılarımız var. Ama mesleğimiz akademik bir kariyer mesleği bu kariyer mesleğine katılacak değerli genç arkadaşlarımın yeterlilik sınavlarında başarılar olacağına gönülden inanıyorum” dedi.

Stajyerlik süresini tamamlayarak SMMM yeterlilik sınavına giren Stajyer Mutlu Çelebi; “Odamızın yapmış olduğu çalışmalar; eğitimler, seminerler için şunu söylemeden geçemiyorum; meslek yaşantımızda bir araya gelemeyeceğimiz, tanışamayacağımız, eğitmenlerden eğitim almamızı sağlıyor. Bu bizlerin vizyonunun gelişmesine bakış açımızın değişmesine katkı sağlıyor. Odamızın yapmış olduğu eğitimleri ben zorunlu eğitim olarak hiçbir zaman kabul etmedim hep severek ve isteyerek geldim. Her seminerden, her eğitimden bir şey öğrenerek ayrıldım” dedi.

Stajyerlik süresini tamamlayarak SMMM yeterlilik sınavına giren Stajyer Şahin Kuşluvan ise; “Takdir etmek gerekir bizler zor bir mesleği icara ediyoruz. Bizler yaptığımız işler ile Gelir İdaresin yapmaya çalıştıklarına yardımcı oluyoruz. Odamız sayesinde mesleğimizi yaparken zorlandığımız konuları düzenlenen eğitimler ile tamamlıyoruz”            dedi.

Editör: TE Bilişim