Durugöl Mahallesi’nde yeni stat için çalışmalar sürerken; eski stat arazisinin, yani Selimiye Mahallesi’nde bulunan 19 Eylül Stadının ne olacağı merak ediliyordu. “İmara mı açılacak, otopark mı olacak yoksa başka bir şey mi?” derken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz o alanın meydan ve yeşillik alan olarak şehre kazandırılacağını açıklamıştı. Ancak; Ordu 19 Eylül Stadının bulunduğu Altınordu ilçesi, 325 ada, 36 parsel sayılı taşınmazın tapu kaydına mahkeme kararı ile tedbir konulduğu öğrenildi.

Stadın, dedeleri İbrahim Gönül’e ait olduğunu iddia ederek dava açan Kudret Gönül ve diğer aile fertleri, Ordu 1. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak tapunun iptalini istediler. Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olan stat yeri için açılan davada Ordu 1.Asliye Hukuk Mahkemesince taşınmazın tapu kaydına tedbir konulmasına karar verildi.

Davayı açan Av. Sadi Kayabaşı, bakanlık tarafından stat yerinin Dr. Sıtkı Yener’den satın alındığı ileri sürülmesine rağmen parselin tapu kayıtlarında Sıtkı Yener isminin bulunmadığını, muris İbrahim Gönül’den Sıtkı Yener’e yapılan tescilin usulsüz olduğunun ortaya çıktığını, taşınmazın tapu kaydına tedbir konulduğunu ve davanın keşif aşamasında olduğunu vurguladı.  ORDU,(YENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim