2020 yılı Şubat ayında Ordu’da kültür sanat etkinlikleri kapsamında Boyacı Tiyatro Oyunu, Ceren Özdemir Anısına Mor Saçlı Balerin ve İyilik Perisi Oyunu, Ah Karagöz Vah Karagöz Kim Korkar Mikroptan Çocuk Oyunu, Tarihçi Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün konuk olduğu Tarih Bizi Çağırıyor söyleşisi, Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan’ın konuk olduğu Kendini Keşfet Kendini Yönet programı, Uzman Psikolog Aile ve Evlilik Danışmanı Bilge Bol’un sunumu ile Mutlu Aile Mutlu Çocuk semineri, 4 Mevsim Ordu 5’inci Ulusal Fotoğraf Yarışması Sergisi, Ordu’nun Renkleri Resim Sergisi, Su Altından Ordu Fotoğraf Sergisi gibi çeşitli aktiviteler vatandaşlar ile buluşmayı bekliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2020 yılı Şubat ayı Ordu’da Kültür Sanat Etkinlik Takvimi’nin ön sözünde şu görüşlere yer verdi:

Felsefesi sevgiyi büyütmek olan genç bir Büyükşehir olarak, hayata geçirdiğimiz özgün ve yenilikçi yatırımlarla bölgemizin modern yüzü olan kentimizde sizlerin takdirini kazanmaya devam ederken, güçlü, güvenli ve güvenilir şehrimize yakışır bir sosyal yaşamı desteklerken bir taraftan da kültür sanat faaliyetlerimizi ve toplumsal projelerimizi de canlı tutmaya özen gösteriyoruz.

Bu doğrultuda ilimiz de Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz konferanslarımız, panellerimiz, yarışmalarımız, sergilerimiz ve tiyatrolarımızı bu ay itibarıyla yenileyerek sizlere sunuyoruz. “Boyacı” adlı yetişkin oyunumuz “Mor Saçlı Balerin ve İyilik Perisi” “Ah Karagöz Vah Karagöz” adlı çocuk oyunlarımızla sezon boyu aileniz ve sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirmenizi sağlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Bu yıl beşincisini düzenlemiş olduğumuz “Dört Mevsim Ordu” adlı ulusal fotoğraf yarışmamızda seçilen sergilenmeye değer toplam 173 adet fotoğraf ile Büyükşehir Belediyemiz sınırları içerisinde kentimizin tarihi yapıları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra bölgemize ait kültürel özellikleri ve mahallelerimizdeki sosyal hayatı Şubat ayında siz değerli sanatseverler ile buluşturacağız.

Her geçen gün kültüre ve sanata daha çok yön veren bir Büyükşehir olarak, “Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu”muzun insanına daha çok yatırım yapma yolunda hedefimizin ne kadar büyük olduğunun bilincindeyiz. Sevdalı olduğumuz kentimizin vizyonunu geliştirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla günü kurtarmayı değil, geleceği planlamayı gaye ediniyoruz.

Bu vesileyle rahmet ve bereket kapılarının açık olduğu, üç ayların başlangıcı Regaip Kandilinizi kutlar ve bu mübarek günün İslam âlemine hayırlar getirmesini dilerim.

Editör: TE Bilişim