Ordu Tabipler Odası seçimlerine kısa bir süre kala adaylar belirmeye başladı. Daha önce Ordu tabipler Odası Başkanlığı yapmış Doç. Dr. Özgür Enginyurt’un listesi ile adaylıklarını açıklarken dünde  Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı, Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Genel Koordinatörü Uzm. Dr. Ali  Coşkun Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile 12 Temmuz Pazar günü saat: 09.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Ordu Tabipler Odası Yönetimine 24 kişilik listesi ile talip olduklarını açıkladı.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı aynı zamanda Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı olan Erdoğan Erişen, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler tarafından karşılanan Uzm. Dr. Ali Coşkun ekibini tanıtarak neden Ordu Tabipler Odası yönetimine aday olduklarını açıkladı.

“Hekimler hekimlerin kardeşidir”

Amacımız hekimlerin birbirine daha yakın olması diyerek sözlerine başlayan Ordu Tabipler Odası Başkan adayı Uzm. Dr. Ali Coşkun;  “Yönetimdeki arkadaşlarımızın 16’sı Ordu’dan, 5’i Fatsa’dan, 3’ü ise Ünye’den. Toplam 24 kişiyiz. Hepsi Ordu Tabipler Odası’nda güzel çalışmalara imza atacak arkadaşlar. Farklı bir yönetim, farklı bir çalışma düşünüyoruz. Hekimlerimizin bir çok sorunu var. Bu sorunların en başında da sağlık personelleri ve hekimlere uygulanan şiddet olayı var. Biz bu şiddet olayları karşısında vücut olarak her zaman hekim arkadaşlarımızın yanında olup,  şiddetin yapıldığı yerin mülki amirleri ve ilgili kurulları ile görüşüp şiddetin önlenmesine yönelik kalıcı çözümler üreteceğiz. Hekimler virüs salgınında görüldüğü gibi çok büyük camia. Doktorlar toplumun olmazsa olmazı. Ordu’da kamu ve özel olarak bin 200 doktor var. Ancak bu hekimlerimizin maalesef 500’ü Tabipler Odası’na üye o da yasal zorunluluktan dolayı. Hekimlerimizin üçte ikisi ise yasal zorunluluk olmadığı için derneğe üye değil. Oysa tabipler odasının çok aktif çalışması sempozyumlar, seminerler, kurslar, sosyal geziler düzenlemesi gerekir ki hekim arkadaşlarımızı odaya çeksinler, koşa koşa üye olabilsinler. Bizim en büyük gayretimiz bu olacak. Bütün hekim arkadaşlarımızı ziyaret edip onları odamıza üye yapmak için her türlü fedakarlığı yapacağız. Aynı şekilde hekim arkadaşlarımızın birlikte oturup, sohbet edebilecekleri, dertlerini dinleyip, kitap okuyabilecekleri, ilimizin dinamiklerine sağlıklı projeler sunabilecekleri bir yerin tesis edilmesi gerekir. Biz ve yönetim kurulu aday arkadaşlarımla bu yerin tesisi için şehrin mülki amirleri ile görüşüp hayata geçirilmesi için önayak olacağız. Aynı şekilde Ordu Tabipler Odası Yönetim Kurulu adayı olarak bize destek verilirse, içinde Samsun, Trabzon, Rize, Tokat gibi tüm bölge tabipler odaları ile ortak platformlar yapıp, ortak projeler gerçekleştireceğiz. Hekimlerin bir çatı altında daha fazla olmasını sağlayacağız. Hekimlerin sadece sorunlarında değil mutlu olduklarında da yanlarında olacağız. Hekim mutlaka kendi kardeşi ile dayanışma içinde olmak zorundadır. Fakültede bize öğretilen bu değerin biraz zayıfladığına inanıyoruz. Biz bu oda sayesinde bu duyguyu tekrar arttıracağımıza inanıyorum” dedi.

Enginyurt ve ekibine başarılar diledi

Ordu Tabipler Odası Yönetimi seçimlerinde yarışacağı diğer aday Doç. Dr. Özgür Enginyurt ve ekibine de başarılar dileyen Dr. Coşkun; “Pazar günü yapılacak seçimlerin kaybedeni olmayacaktır. Bu seçimin amacı hekimlere daha iyi hizmettir. Ben inanıyorum bu hizmeti hekimler alacaktır. Pazar günkü seçimlerin hekimlerin zaferi ile sonuçlanacaktır“ dedi.

Yönetim kurulu adayları kimler?

Ordu Tabipler Odası Yönetim Kurulu Başkan adayı Uzm. Dr. Ali Coşkun’un 24 kişilik ekibnde şu isimler yar alıyor:

Yönetim Kurulu: Dr. Ali Coşkun, Dr. Emre Gül, Dr. Gülsüm Karabulut, Dr. Hasan Yavuz Yıldırım, Dr. Mukadder Korkmaz, Dr. Serkan Abay, Dr. Yücel Baştürk.

Denetleme Kurulu: Dr. Hayrettin Eyüboğlu, Dr. Özen Kılınç, Dr. Ömer Alp, Dr. Ebru Kanber Güney, Dr. Erdoğan Yüksel, Dr. Halit Pilpil, Dr. İ.Ethem Durgun, Dr. M. Bekir Haseş, Dr. Mustafa Halıcı, Dr. Serdar Öztürk.

Onur Kurulu: Dr. Emine Sayın, Dr. Dindar Kaş, Dr. Hüseyin Sağlam, Dr. Mahmut Serhatlı, Dr. Mehmet Deniz, Dr. M. Onur Sarıhan, Dr. Zafer Ünal. *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim