Ordu Merkez Tarım Kredi Kooperatifine gelişinde, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Erol Apaydın, Ordu Merkez Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Engin Gültegin ve kooperatifin yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, Tarım Kredi Kooperatifinin faaliyetleri ve kooperatiflerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının ürettiği ürünlerin işlenerek, yerli ve güvenilir gıda olarak satışa sunulduğu, yüksek kalite ve özenle seçilmiş ürünlerin yer aldığı bölümü de gezen Vali Seddar Yavuz, ürünleri yakından tek tek inceleyerek, artık yerli ürünlerin Tarım Kredi güvencesiyle tarladan sofraya vatandaşla buluşturulduğunu söyledi.

“Tarım Kooperatifleri Birliğinin Türkiye genelinde marketleşme sürecini başlattığını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyorum” diyen Vali Yavuz, ”Öncelikle çiftçimizin alın terinin, emeğinin karşılığını alabilmesi bunu pazarlayabilmesine bağlı. Üretimden markete bir zincir oluşturması ve bu zincirde üreticilerimizin hak ettiği geliri elde etmesi son derece önemli. Dünyanın şu andaki en büyük gündemlerinden bir tanesi, gıda güvenliği ve sürdürülebilirliği. Dünya üzerinde milyonlarca insan maalesef güvenilir gıdaya erişemiyor ve aç kalıyor. Bu bağlamda da çok önemsediğim bir çalışmayı görmekten büyük bir memnuniyet duydum. Bu vesileyle bölge müdürümüze, çok kıymetli kooperatifimizin çalışanlarına, emek verenlerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Doğrudan çiftçiden alınan doğal ürünler halkla buluşurken, süt ürünleri, bakliyat çeşitleri, zeytin, zeytinyağı ve ayçiçek yağı, bal, pekmez çeşitleri, temizlik ve kişisel bakım ürünleri başta olmak üzere pek çok ürünün tüketiciye sunulduğu Tarım Kredi Kooperatif Marketinin yakında Ordu’da açılacağını ve Orduluların hizmetine sunulacağını ifade eden Vali Yavuz, “Bölgedeki üreticilerimiz başta Akkuş fasulyesi, organik yumurta başta olmak üzere Ordu da yetişen ürünler Türkiye'nin diğer bölgelerindeki tüketiciler ile buluşturulacaklar. Başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilişim