İyi Parti Ordu İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan Ekrem Şentürk, “Gölköy’de doğmuş, cumhuriyet imkânlarıyla tahsil yapıp öğretmen olmuş, sonra iş dünyasına atılarak kendini ispat etmiş bir insan olarak siyasi tecrübelerimi ilimin ve milletimin hizmetine sunmak arzusundayım.” Dedi.

Şentürk, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

“On sekiz yıldır tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yola çıkarken 3 Y olarak sloganlaştırdığı “Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklarla mücadele” taahhüdünün bütünüyle iflas ettiğini gözlemliyoruz. Adeta mucizeler beklentisiyle dayatılan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin ikinci yılı bitmekteyken görünen odur ki beklentinin aksine Ak Parti, bırakınız muhalefete hoşgörülü olmayı, kendi içindeki eleştirilere bile katlanamaz hale gelmiştir. En son çoklu baro düzenlemesinde görüldüğü üzere iktidar, yandaş hale getiremediği kişi ve kurumları susturmayı tercih etmektedir. Ülkemizde yargı bağımsızlığı kalmamış, basın özgürlüğü neredeyse sıfırlamış durumdadır.

“YAŞADIĞIMIZ KRİZ YÜREĞİMİZİ SIZLATIYOR”

Yaşadığımız ekonomik kriz, salgın hastalıkla birleşince etkileri daha da çoğalarak yıkıcı hale gelmiştir. Milyonlarca insanımız işini kaybetmiş, milyonlarca vatandaşımız yardıma muhtaç hale gelmiştir. Çöpten gıda toplayan annelerin biçare görüntüleri yüreğimizi sızlatmaktadır.

"FINDIK ÜRETİCİSİ YETİM”

Fındık üreticisi sahipsiz, bal üreticisi yetimdir. Ulaşımda halen ilçe yollarımız bile yapılamamış, büyükşehir imkânlarına rağmen birçok ilçe ve mahallede su sorunu çözülememiştir. Turizm imkânlarımız geliştirilemediği gibi bir sahil şehri olmamıza rağmen eğitimdeki başarı oranımız maalesef son derece gerilerdedir. İlimiz Ordu, iktidar partisi içerisinde güçlü temsil edilmiş olmasına rağmen kamu kaynaklarından hak ettiği payı alamamıştır. İlginçtir ki Ordu kırsalının en büyük sorunlarından Birisi küçük bir yağmur ve fırtına sonrası elektrik kesintileridir.

“MUHALEFET ETKİN DEĞİL”

Muhalefet partilerinin de ilimizde yaşanan sorunların çözümü noktasında etkin olamadıkları ve kamuoyu oluşturamadıkları ortadadır. İşte bu şartlar, bugün karşınıza çıkmama sebep olmuştur. Gölköy’de doğmuş, cumhuriyet imkânlarıyla tahsil yapıp öğretmen olmuş, sonra iş dünyasına atılarak kendini ispat etmiş bir insan olarak siyasi tecrübelerimi ilimin ve milletimin hizmetine sunmak arzusundayım.

“BAŞKANLIĞA TALİBİM”

İyi Parti ailesinin fedakâr mensuplarının talep ve beklentilerine kayıtsız kalamazdım. Kuruluşundan bu yana her safhasında gururla içinde yer almaktan onur duyduğum İyi Parti’nin İl Başkanlığı’na talibim.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim