Kalafat, vatandaşları evde kalmaya davet ederek şu önemli bilgilere yer verdi:

“Bu günlerde yaşadığımız korona virüs kaynaklı sağlık krizini ancak dayanışmayla yenebiliriz. Sağlık Bakanlığının #EvdekalTürkiye kararına uygun olarak Ordu’da hizmet veren bütün perakende noktalarına telefonla sipariş verilebilir. Whatsappla, e-ticaret yoluyla siparişler verilerek ürünlerin eve gelmesi sağlanabilir. Böylelikle ihtiyaçlar için dışarıya çıkma gereksinimi azalabilir ve hastalığın yayılmasına engel olunabilir.

“MARKETLER DÜZENLİ OLARAK DEZENFEKTE EDİLİYOR”

Perakende alışveriş yapılan yerlerin ürünlerin sergilendiği tüm alanlar, alışveriş arabaları, kasalar, kasa bantları, pos makineleri, lavabolar ve gıda işleme alanları düzenli olarak temizlenip ve dezenfekte edilmelidir. Sağlıklı ve güvenli bir alışveriş için biz tüm önlemleri alınmalı, sosyal mesafe gibi bazı kolay değişiklikler uygulayarak kendimizi ve sevdiklerimizi koruyabiliriz.

“ALIŞVERİŞİ BİREYSEL YAPIN”

Alışverişiniz esnasında, reyon ve kasa alanlarında diğer bireyler ile aranızda bırakacağınız 1 metrelik mesafe, sizi ve yakınlarınızı koruyacaktır. Alışverişe yapan müşterilerin belli bir sayıda olması herkesin sağlığı için önem taşıyor. Bu nedenle, alışverişinizi yakınlarınız ile birlikte değil, bireysel olarak yapmanızı öneriyoruz.

“SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİN”

Çocuklarınızın ve risk grubunda olan aile bireylerinizin sağlığı bizim için de çok önemli. Alışveriş yaparken onların kalabalık ortamdan uzak, mümkünse dış ortamda veya arabanızda beklemeleri için hassasiyetiniz gerekmektedir. Sizlere hizmet edebilmeye devam edebilmemiz için çalışanlarımızın da sağlığını düşünmeyi unutmayarak çalışanlarımızdan hizmet alırken sosyal mesafeyi dikkat ediniz.

“ALIŞVERİŞ ESNASINDA MASKE VE ELDİVEN TAKINIZ”

Lütfen alışveriş esnasında maske ve eldiven kullanınız. Lütfen alışveriş esnasında sosyal mesafeyi korumaya ve mümkün olduğunca az temasla ürünleri seçmeye dikkat ediniz. Lütfen glüten hassasiyeti yüksek bireylerin tüketmesi gereken ürünlerin sadece onlar için üretildiğini unutmayınız. Çevrenizde risk grubunda bulunan bireylerin de ihtiyaçlarının karşılanması adına kendilerine destek olmayı unutmayınız. Hem aile bütçenizi hem de diğer ihtiyaç sahiplerini düşünerek gerekenden fazla ürün almamaya özen gösteriniz.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim