Geçen hafta Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Gürdal’ın açıkladığı fındık satışına ilişkin detaylı açıklama yapıldı.

TMO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, fındık satışına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

“Kurumumuzun stoklarında bulunan kabuklu fındıkların ülkemiz ve bölge ekonomisine katkı sağlaması bakımından satışa açılması uygun görülmüştür.

“TMO’NUN TABAN FİYATI 20 TL”

Fındık ihracatımızın kesintiye uğramaması ve tarımsal ihracatımıza çok önemli bir katkı sunan fındık ürünümüzün değerlendirilmesi bakımından stoklarımızda bulunan 2019 yılı mahsulü kabuklu fındıklar yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre 2 Mart tarihinden itibaren KDV hariç olmak üzere peşin bedel mukabilinde satışa açılacak olup, satış fiyatlarımız, levant kalite kabuklu fındıklar 20.5 TL, Giresun kalite kabuklu fındıklar 21 TL, sivri kalite kabuklu fındıklar 20 TL, numune talep edilmesi halinde numune fiyatı 25 TL’dir.

“SATIŞLAR 20 TON ÜZERİNDEN YAPILACAK”

Satışlar, peşin ve sözleşmeli şeklinde yapılacaktır. Satış miktarımız aylık azami 20 bin ton ve fiyatlarımız aylık olarak belirlenecektir. Açıklanan fiyatlarımız 31 Mart 2020 tarihine kadar geçerlidir. Firmalar talep miktarlarını ürün almak istedikleri Şube Müdürlüğüne yazılı olarak bildireceklerdir.”

Editör: TE Bilişim