Başkan Akça, “TMO bu ülkede 16 tarım ürününde ve fındıkta da regilasyon görevi yaparak tarım ürünlerini tekelciler ile stokçulardan oluşan vampirlerden koruma görevi yapan, çiftçinin ve üreticinin dostu olan bir devlet kuruluşudur.” Diye konuştu.

 TMO bu sene her üründe yaptığı gibi fındıkta da hasat öncesi taban fiyat açıklayarak ve sezon başından sonuna kadar piyasalarda kalarak üreticilerimize bol kazançlı bir sezon yaşattı diyen Başkan Akça, “Bu uygulamalar bundan sonraki sezonlarda da devam etmelidir. Yaptığınız bu açıklamalar ile üreticinin ve çiftçimizin dostu olan bu kurumu yıpratmaya çalışmayın. Ayrıca ey sanayici ve ihracatçı arkadaşlar, TMO’nun açıkladığı 20,5 TL fiyat sizi niye rahatsız etti. Yine TMO satış kararı açıklamadan önce fındığı piyasadan 20-21 TL’ den alıyordunuz ya bu fiyatlar o zaman yüksek değil miydi?” şeklinde konuştu.

Başkan Akça, Ne yapmalıydı TMO 20-21 TL bandında piyasa oluşmuşken fındığın satış fiyatını 18,5 TL olarak açıklayıp milletin malını size peşkeş mi çekmeliydi? Yine aklınız bu milletin malını sömürme üzerine çalışıyor. Bu milletin malını sömürmeye çalışacağınıza bu milletin malını değerinde alıp katma değeri yüksek mamul maddelere dönüştürmeye çalışsanıza. Kısacası TMO‘nun yapmış olduğu bu uygulama üreticimiz ve ülkemiz adına yapılmış doğru bir uygulamadır. Sonuna kadarda bu uygulamanın arkasındayız.” İfadelerine yer verdi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim